15 jaar na "I Kissed A Girl" is Katy Perry nog steeds geen spat veranderd Celebs BSR Agency
Auteur
07/12/2023 14:04

15 jaar na "I Kissed A Girl" is Katy Perry nog steeds geen spat veranderd


Is dat alweer zó lang geleden?!

Bij de meeste mensen gaat er geen belletje rinkelen bij de naam Katheryn Elizabeth Hudson, maar haar artiestennaam Katy Perry is sinds 2008 een stuk bekender! In dat jaar brak ze definitief door met de single "I Kissed A Girl", en inmiddels weet iedereen wel wie ze is.

Katy de gospelzangeres

Perry groeide op in Santa Barbara, Californiëen groeide op in een conservatief gezin waar pop- en rockmuziek verboden waren. Haar ouders, Mary Christine (Perry) en Maurice Keith Hudson, waren beide pastoren. Ze startte met zanglessen toen ze 9 was en leerde gitaar spelen op haar 13e. Haar religieuze achtergrond leidde ertoe dat ze haar eerste zangervaringen in de kerk opdeed. Op 17-jarige leeftijd tekende Perry bij het christelijke label Red Hill Records, en in 2001 bracht ze haar gospelalbum 'Katy Hudson' uit, genoemd naar haarzelf. Dat was echter niet zo'n enorm succes, want dat album verkocht maar liefst 200 exemplaren.

Ze schakelde daarna al snel om richting de popmuziek, en veranderde haar artiestennaam in Katy Perry. Dat bleek een succesformule, want na de digitale EP "Ur So Gay" (die door Madonna als favoriete plaat van het jaar werd bestempeld) knalde ze met haar single "I Kissed A Girl" direct naar nummer 1 in de Amerikaanse charts.

Katy in 2008

BSR Agency
BSR Agency

Wereldwijd succes

De single bleek de opmaat voor een glansrijke carrière, want ook de singles Hot & Cold, California Gurls, Teenage Dream, Roar en Dark Horse zullen bijna iedereen bekend in de oren klinken. Voor die laatste single werd ze overigens nog veroordeeld tot het betalen van zo'n 2,5 miljoen dollar wegens plagiaat: een rechter oordeelde dat de beat wel héél erg leek op Joyful Noise, een nummer uit 2009 van rapper Flame. 

Ze was van 2010 tot 2012 getrouwd met Russell Brand, en inmiddels is ze al 4 jaar verloofd met Legolas Orlando Bloom, met wie ze in 2020 een dochter kreeg. Naast het maken van muziek is ze inmiddels ook bezig met een stevige televisiecarrière, want ze is inmiddels ook al zo'n 6 jaar jurylid in American Idol. Niet zonder controverse overigens, want ze werd daarin al eerder beticht van pestgedrag.

Net als we eerder met onder anderen Babette van Veen, Katja Schuurman en Beyoncé deden maakten we van Katy ook een vergelijking tussen hoe ze er vroeger en hoe ze er nu uitziet, maar al snel viel er iets op: ze is in al die jaren geen spat veranderd!

Katy in 2007...

BSR Agency

...Katy in 2008...

BSR Agency

...en Katy in 2023!

BSR Agency

De clip van haar doorbraaksingle

Op dit moment bekeken

Op dit moment bekeken

👉 Handig: volg ons ook op WhatsApp Channels
Meer over
Delen

Reacties

Reacties