Personen/Wilfred Genee

Personen/Wilfred Genee

Korte beschrijving

Wilfred Genee (geboren op 27 juni 1967 in Leeuwarden) is een Nederlandse televisie- en radiopresentator. Hij is vooral bekend van zijn werk als sportpresentator en als presentator van het populaire programma "Voetbal Inside". Zijn scherpe humor en gedetailleerde kennis van sport hebben hem een prominente plaats in de Nederlandse media opgeleverd.

Gedetailleerde beschrijving

Wilfred Genee begon zijn carrière in de mediawereld na zijn studie rechten aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij maakte zijn debuut bij de regionale zender RTV Noord, en later stapte hij over naar landelijke televisie. Genee is vooral bekend van zijn werk bij RTL, waar hij jarenlang het gezicht was van het toenmalige "Voetbal Inside" (nu "Vandaag Inside"). Naast zijn televisiecarrière is hij een succesvolle radiopresentator en auteur. Wilfred is getrouwd met Lili Genee en samen hebben ze twee kinderen. Hij staat bekend om zijn humor, zijn kritische houding en zijn scherpe interviews. Zijn veelzijdigheid en gedrevenheid hebben hem een gerespecteerde figuur in de Nederlandse media gemaakt.

Vermogen

Het geschatte vermogen van Wilfred Genee bedraagt ongeveer € 5 miljoen. Zijn inkomsten komen voornamelijk uit zijn werk als televisie- en radiopresentator, maar ook uit boekverkopen en zijn productiebedrijf.

Opmerkelijke uitspraken

  • "Je moet altijd jezelf blijven, anders hou je het niet vol."
  • "In de journalistiek zijn scherpe vragen stellen en kritisch zijn essentieel."
  • "Voetbal verbroedert, maar kan ook verdelen."

Eigenschappen

Lengte:
1.83m
Gewicht:
80kg
Schoenmaat:
44 (EU)
Haarkleur:
Donkerbruin geverfd
Oogkleur:
Blauw

Artikelen over Wilfred Genee