/ / Personen/Thierry Baudet

Korte beschrijving

Thierry Baudet is een Nederlandse politicus, schrijver en historicus. Geboren op 28 januari 1983 in Heemstede, Nederland, is hij vooral bekend als de oprichter en leider van de politieke partij Forum voor Democratie (FvD). Baudet staat bekend om zijn controversiële standpunten en openhartige stijl van politiek voeren.

Gedetailleerde beschrijving

Thierry Henri Philippe Baudet werd geboren op 28 januari 1983 in Heemstede. Hij studeerde rechten aan de Universiteit van Amsterdam en promoveerde in 2012 aan de Universiteit Leiden. In 2004 richtte hij de denktank "Forum voor Democratie" op, met als doel de Nederlandse democratie te versterken. Baudet kreeg nationale bekendheid door zijn uitgesproken meningen over de Europese Unie, immigratie en klimaatverandering. In 2017 maakte hij zijn politieke debuut toen FvD deelnam aan de Nederlandse parlementsverkiezingen en twee zetels won in de Tweede Kamer. Baudet is ook een productieve schrijver en heeft verschillende boeken gepubliceerd, waaronder "Oikofobie: de angst voor het eigene" en "De aanval op de natiestaat". Hij staat bekend om zijn intellectuele en soms provocerende stijl, die zowel bewonderaars als critici aantrekt. Thierry Baudet is getrouwd met Davide Heijmans en samen hebben ze één zoon, Lancelot Romain Santiago Joseph Baudet.

Vermogen

Het geschatte vermogen van Thierry Baudet varieert en is afhankelijk van verschillende bronnen van inkomsten, waaronder politieke activiteiten, boekverkopen, en optredens. Het exacte bedrag is echter niet publiekelijk bekend.

Opmerkelijke uitspraken

  • "Cultuur is de kern van politiek."
  • "Wij willen de EU verlaten en weer baas worden in eigen huis."
  • "De klimaatverandering is een waanidee."

Eigenschappen

Lengte:
1.80m
Gewicht:
75kg
Schoenmaat:
44 (EU)
Haarkleur:
Extreem bruin
Oogkleur:
Bruin

Artikelen over Thierry Baudet