Zien: zo zag actrice Katja Schuurman er 25 jaar geleden uit Celebs Instagram/katjaschuurman || BSR Agency
Auteur
14/10/2023 14:02

Zien: zo zag actrice Katja Schuurman er 25 jaar geleden uit


Bijna iedereen weet wel wie Katja Schuurman is, maar de echte 90's kids zijn zo'n beetje met haar opgegroeid. Goede Tijden, Slechte Tijden, talloze films waaronder De Oesters van Nam Kee en Costa, foute Laser-computerreclames en natuurlijk haar zangcarrière met onder andere Linda Roos en Jessica: tijd om eens een stukje terug de tijd in te gaan!

Katja heeft een Nederlandse vader en een Surinaamse moeder, is op 19 februari 1975 geboren op Curaçao en is de oudere zus van zangeres en actrice Birgit Schuurman. Ze studeerde aan het Montessori Lyceum Herman Jordan in Zeist en speelde in de tv-serie Uit de school geklapt (1993). Na haar vwo studeerde ze kort politicologie en speelde ze verschillende tv-rollen. Haar eerste film was "De zeemeerman" uit 1996.

BSR Agency
BSR Agency
(Bovenstaande foto's zijn gemaakt tussen 1998 en 1999, toen Katja 23/24 was)

Het begon met Jessica Harmsen

Schuurman brak door met haar rol als Jessica Harmsen in de soap Goede tijden, slechte tijden van 1994 tot 1999. Samen met GTST-collega's vormde ze de meidengroep Linda, Roos & Jessica, die in 1995 de hit "Ademnood" uitbrachten.

Hierop volgde ook een solocarrière als zangeres en enkele van haar hits waren onderdeel van een reclame voor het computermerk Laser. Ja, het liedje "Maar nu heb ik er één" zit weer in je hoofd, hè? Naast wat verdere reclamecampagnes presenteerde ze in de late jaren '90 het programma "So 90s" op MTV, dat in veertien landen werd uitgezonden.

Overigens werd Katja rond die tijd ook bekend/berucht vanwege hele andere zaken: ze werd twee keer betrapt voor het rijden onder invloed, waarbij ze de tweede keer ternauwernood overleefde. In 2002 werd ze nog eens voor een derde keer veroordeeld.

BSR Agency
BSR Agency
BSR Agency
(Bovenstaande foto's zijn gemaakt tussen 1999 en 2001, Katja was hier tussen de 24 en 26 jaar oud)

Katja in de Playboy

De meeste mannen herinneren zich de film 'De Oesters van Nam Kee' nog wel, want aan die rol zat een shoot in Playboy Magazine gekoppeld. Dat durfde ze eigenlijk niet, maar ze vertelde dat ze niet zelf in het blootblad stond, maar haar karakter Thera. We hebben zelf geen idee naar wie we hebben zitten kijken, maar goede foto's waren het zeker.

In 2003 en 2004 speelde Schuurman in twee films van Theo van Gogh, "Interview" en "Cool". Na de moord op Van Gogh's maakte ze een jaar later een BNN-documentaire over de Hofstadgroep. Tevens was ze in diverse toneelstukken te zien, en ook nam ze nog eens deel aan het BNN-programma "Katja vs. Bridget", waarin ze overigens de winst wist te pakken.

Het bleef echter niet bij televisie, want Katja zette zich ook in voor een betere wereld. In 2006 richtte ze de fair trade organisatie "Return to Sender", al kon ze het niet laten om ook tv-documentaires over de projecten te maken. Rond die tijd begon haar relatie met Thijs Römer, over wie we inmiddels niets meer hoeven te vertellen. Samen kregen zij dochter Sammie (inmiddels 13), maar de relatie eindigde in 2015.

BSR Agency
BSR Agency
BSR Agency
BSR Agency
(De eerste twee foto's zijn gemaakt tussen 2001 en 2002, toen Katja 27/28 was, de laatste foto werd in 2007 op 33-jarige leeftijd genomen)

Katja als nymfomane

Nadat ze nog enkele keren van zender en omroep is gewisseld en in vele programma's, series en films heeft gespeeld is 'De Verraders' haar laatste wapenfeit op televisie. Katja is overigens ook een veelbesproken gast op de welbekende juicekanalen, want de geruchten dat zij er in de slaapkamer wel pap van zou lusten en daar regelmatig anderen bij uitnodigde waren niet van de lucht. Of dat allemaal waar is blijft zoals altijd in het midden.

Instagram/katjaschuurman
(Zo ziet de inmiddels 48-jarige Katja er anno 2023 uit!)

Ze hielp ons maar mooi op weg!

/ / Trending vandaag

🚨 Protip: als je bent ingelogd kun je reacties plaatsen, stemmen én hebben we extra content voor je. Wacht niet langer, red de wereld en maak hier gratis een account aan!
Meer over
Delen

/ / Reacties