/ / Personen/Peter Gillis

Korte beschrijving

Peter Gillis is een prominente Nederlandse ondernemer en eigenaar van de Oostappen Groep Vakantieparken. Hij verwierf bekendheid door zijn realityserie "Familie Gillis: Massa is Kassa" op SBS6, die het leven en de zakelijke inspanningen van zijn familie volgt.

Gedetailleerde beschrijving

Peter Gillis werd geboren op 20 maart 1962 in Rijen, Nederland. Hij groeide op in een bescheiden gezin en ontwikkelde al vroeg een passie voor ondernemen. Zijn carrière begon op de camping van zijn ouders, waar hij waardevolle ervaring opdeed. In 1986 kocht hij op 24-jarige leeftijd, samen met zijn broer en zus, het vakantiepark Strandbad Oostappen (nu Vakantiepark Prinsenmeer), wat het begin markeerde van de Oostappen Groep Vakantieparken. Sindsdien heeft hij het bedrijf uitgebreid tot twaalf vakantieparken in Nederland en België, met een capaciteit van 55.000 personen per dag tijdens het hoogseizoen. Peter heeft twee kinderen, Mark en Ruud, die beiden een actieve rol spelen in het familiebedrijf. Hij was eerder in een relatie met Nicol Kremers, maar is nu verloofd met Wendy van Hout. Naast zijn vakantieparken bezit Peter ook Hotel Admiraal in Lanaken en is hij actief in de vastgoedsector, zowel in Nederland als België​​.

Vermogen

Het vermogen van Peter Gillis werd in 2019 geschat op ongeveer 85 miljoen euro door zakenblad Quote. Zijn inkomstenbronnen omvatten zijn vakantieparken, vastgoedbeleggingen en zijn hotelactiviteiten​.

Opmerkelijke uitspraken

"Massa is kassa."
"Iedereen denkt dat ik een makkelijk leven heb gehad, maar ik ben een self-made miljonair."
"Gezondheid kun je niet kopen, het maakt niet uit hoeveel geld je hebt."

Eigenschappen

Lengte:
1.73m
Gewicht:
te zwaar
Schoenmaat:
1.2 saucijzenbroodje
Haarkleur:
kaal
Oogkleur:
groen

Socials

Instagram
TikTok

Artikelen over Peter Gillis