Over Skoften

Vroeger, toen de kippen nog op wieltjes liepen, Jezus nog Herman heette, de mensen uit potjes kwamen en je nog moest inbellen op je 14k4 modem om te kunnen internetten, waren er 2 jochies met matjes in hun nek. Ze blowden de hele dag, dronken halve liters Schultenbräu op doordeweekse dagen en frituurden iedere dag een doos frikandellen weg. Ondertussen vermaakten ze zich met ICQ, het spelen van potjes Quake 2 op hun overclockte Celerons en railden ze iedereen de moeder in q2dm1.

Op een dag leek het ze leuk om hun fantastische leven op internet te zetten en ze bouwden een website. Fotootje hier, videootje daar, je kent het wel. Toegankelijk voor iedereen. Hun dorpsgenoten konden het wel waarderen en voor ze het wisten hadden ze 500 bezoekers in de maand te pakken.

De jaren die hierop volgden bleef het bezoekersaantal groeien. Van 500 naar 5000 en van 5000 naar 250.000. Hun persoonlijke content had inmiddels plaatsgemaakt voor een dagelijkse selectie van gekke foto's en video's die ze op het internet tegenkwamen. En zo was de blog officieus geboren...

Inmiddels bestaat de website 16 jaar en wordt er nog steeds iedere dag een selectie van video's, picdumps en andere opvallende onderwerpen gepost. Deze posts worden maandelijks door ruim een miljoen mensen bekeken. Dus; eind goed, al goed. Doei.

Alleen voor leden

Dit artikel is alleen voor gebruikers met een account. Een account is gratis en heeft nog meer voordelen:

Reageren op posts & afbeeldingen
Stemmen op posts en afbeeldingen
Handige timeline zoals bij Facebook
Autoplay functie op timeline
Dag/nacht modus
Een profielfoto en nickname bij reacties
Wekelijks de best bekeken posts in je mail