BIOS uitlezen...
Toen versus nu: hoe zag Christina Applegate er vroeger ook alweer uit? Shownieuws BSR Agency
Auteur
01/04/2023 08:01

Toen versus nu: hoe zag Christina Applegate er vroeger ook alweer uit?


Zo af en toe is het leuk om eens wat herinneringen op te halen en te kijken hoe mensen er -tig jaar geleden uitzagen. Dit deden we onder anderen al met Victoria Koblenko, Ellemieke Vermolen en Rihanna, maar vandaag is het de beurt aan Christina Applegate!

Onlangs werd de actrice die we allemaal als Kelly uit Married with Children kennen op de rode loper van de Screen Actors Guild Awards gespot en veel mensen schrokken daar een beetje van. Ze liep dankzij haar diagnose MS met een wandelstok, was vanwege die ziekte enorm aangekomen en kondigde min of meer aan dat dit de laatste keer was dat mensen haar als actrice op zo'n awardshow zouden zien. Ze trekt het niet meer om extreem vroeg op te staan en meer dan 12 uur op een set door te brengen.

Married With Children

Ze begon haar carrière als kindsterretje, toen ze op tweejarige leeftijd een rolletje kreeg in 'Days of Our Lives'. Na een aantal commercials werd ze gevraagd voor Married With Children waarin ze de blonde bimbo Kelly Bundy speelde. Luchtig gekleed, heftig getoupeerd haar en zo dom als beton: de halve wereld werd spontaan verliefd op Kelly. Tel daarbij op het ongelooflijke succes van de serie en Christina Applegate was ineens wereldberoemd.

Na het stoppen van de serie was ze ook in films als Don't Tell Mom the Babysitter's Dead, The Sweetest Thing, Anchorman en Vacation te zien. Naast acteren maakte ze ook muziekvideo's en werkte ze mee aan een aantal Broadway-producties. Toch nét even iets slimmer dan haar meest bekende rol zou doen vermoeden!

Kanker en MS

In 2008 kreeg ze de diagnose borstkanker en onderging een dubbele borstamputatie. Na haar herstel werd ze actief betrokken bij het Breast Cancer Research Foundation. Nu dus MS waardoor haar acteercarrière zeer waarschijnlijk definitief ten einde is. Eeuwig zonde natuurlijk, en een prima reden om eens in de fotolades te duiken en overzichtje te maken van hoe ze er vroeger uitzag!

Een persfoto voor de serie

In 1989, op 17-jarige leeftijd.

BSR Agency

Op de set van Married with Children

In 1990, op 19-jarige leeftijd.

BSR Agency

Tijdens de Hair & Make-up Awards

In 1999, op 28-jarige leeftijd.

BSR Agency

Bij de première van Kate & Leopold in Los Angeles

In 2001, op 31-jarige leeftijd

BSR Agency

Op de première van Reno 911 Miami

In 2007, op 36-jarige leeftijd

BSR Agency

Tijdens CinemaCon in Las Vegas

In 2015, op 44-jarige leeftijd.

BSR Agency

Toen ze haar ster op de Walk of Fame kreeg

In 2022, op 50-jarige leeftijd.

BSR Agency

Nog even genieten van de highlights van Kelly Bundy

Op dit moment bekeken

Op dit moment bekeken

Meer over
Delen

Reacties

Reacties