Tim Hofman met BOOS op jacht naar de beruchte pandjescrimineel Marcel van Hooijdonk uit Breda Random
Auteur
16/12/2022 10:33

Tim Hofman met BOOS op jacht naar de beruchte pandjescrimineel Marcel van Hooijdonk uit Breda


Je hebt ze in allerlei soorten en maten: pandjesbazen. Soms tref je een fatsoenlijke, maar vaak zijn het boefjes die weinig geven om jou en je woning en het voornamelijk doen om de poen. Marcel van Hooijdonk schijnt laatstgenoemde versie te zijn. Een vastgoedhandelaar uit Breda met diverse veroordelingen van bedreiging en intimidatie aan z'n broek. Geeft geen reet om zijn huurders, gooit stikbommen naar binnen om ze te intimideren en laat ze borg- en contractkosten contact betalen (=verboten!). En dan hebben we het nog niet eens gehad over meldingen van lekkages, bedwantsen en menselijke uitwerpselen die zijn aangetroffen in woningen.

Omdat de beste man op tactische wijze tot nu toe uit beeld wist te blijven en een "communicatieteam" het woord liet doen, ging BOOS dus op jacht:

Wij zochten, jullie hielpen ons massaal en wij vonden. Na maanden research, ruim 150 mails met aanknopingspunten, tientallen telefoontjes met huurders, oud-huurders, zakenrelaties en andere mensen uit het netwerk van Marcel van Hooijdonk én een door Marcel aangespannen kort geding is het ons toch gelukt. In deze uitzending brengen wij Marcel, tweevoudig huisjesmelker van het jaar en de grote man achter vastgoedbeheerder VanderHuizen, voor het eerst herkenbaar in beeld.

Meest bekeken Youtubevideo van 2022

Dat Boos een succesvol format is werd deze week ook bevestigd: de aflevering over de misstanden bij The Voice is met ruim 10 miljoen weergaven de meest bekeken YouTubevideo van 2022.

De confrontatie

Het hele (bizarre) verhaal

/ / Trending vandaag

📷 Nog niet uitgescrold? Bekijk onze oneindige picdump of gifdump!
Meer over
Delen

/ / Reacties