UEFA bevestigt: Felix Zwayer gaat de halve finale tussen Nederland en Engeland fluiten Sport BSR Agency
Auteur
08/07 14:55

UEFA bevestigt: Felix Zwayer gaat de halve finale tussen Nederland en Engeland fluiten


Een Duitser met matchfixing-verleden die het moet gaan doen

Toch altijd weer een momentje voor dit soort belangrijke wedstrijden: de vraag wie de scheidsrechter is. Die kan een wedstrijd namelijk maken of breken, en als je hem tegen je hebt kun je soms naar de overwinning fluiten (pun intended).

De UEAFA heeft zojuist bevestigd dat de Duitser Felix Zwayer de halve finale tussen Nederland en Engeland gaat fluiten. We zijn al bekend met Zwayer: de 43-jarige scheidsrechter leidde vorige week dinsdag ook de 8e finale van het Nederlands tegen Roemenië die eindigde in 3-0.

Kritiek

Na de winst tegen Roemenië kreeg Zwayer kritiek van de Roemeense kant, omdat hij een overtreding op Denzel Dumfries zou hebben "verzonnen". Hierdoor kreeg Roemenië geen vrije doortocht naar het doel van Oranje. De UEFA ziet het anders en heeft Zwayer beloond met een halve finale.

Matchfixing

Zwayer werd in 2005 betrokken bij een matchfixing-schandaal als assistent van scheidsrechter Robert Hoyzer. Na het melden van de zaak werd hij zes maanden geschorst. Na deze straf kreeg hij een tweede kans en werd in 2014 verkozen tot scheidsrechter van het jaar in Duitsland. Danny Koevermans vindt dat iedereen een tweede kans verdient.

Oranjespelers vieren verjaardag Virgil van Dijk

Hadden vandaag wat anders aan hun hoofd

/ / Nog meer interessants

👉 Handig: volg ons ook op WhatsApp Channels
Meer over
Delen

/ / Reacties