Oh oh: Clément Turpin gaat de kwartfinale van Oranje tegen Turkije fluiten Sport BSR Agency
Auteur
04/07 13:15

Oh oh: Clément Turpin gaat de kwartfinale van Oranje tegen Turkije fluiten


Of we daar blij mee moeten zijn is een tweede

De scheidsrechter voor Nederland tegen Turkije is bekend: Clément Turpin zal de 4e kwartfinale op het EK leiden volgens de UEFA.

Voor Turpin wordt dit zijn 3e wedstrijd op het EK. Eerder floot hij de openingswedstrijd tussen Duitsland en Schotland en daarna Engeland - Slovenië. Hij leidde al drie keer een wedstrijd van Oranje, waarvan de laatste keer in 2021 tijdens Nederland - Noorwegen in De Kuip, waardoor de ploeg van toenmalig bondscoach Louis van Gaal zich kwalificeerde voor het WK in Qatar.

Voor de Nederlandse voetbalfan is Turpin geen onbekende. Hij heeft eerder vijf Europese duels van Ajax, vier van PSV en twee van Feyenoord gefloten. Vooral de Rotterdammers zullen de Fransman nog kennen van het duel tussen Feyenoord en AS Roma in 2015, dat werd stilgelegd nadat er een opblaasbanaan op het veld was gegooid.

Een kleine impressie van de man

Over Clément Turpin

Clément Turpin werd geboren in 1982 in Oullins, Frankrijk. Hij begon zijn carrière als scheidsrechter in de Frankrijk's topcompetitie, de Ligue 1. Door zijn deskundige en onpartijdige manier van leidinggeven klom hij snel op in de hiërarchie van de internationale voetbalgemeenschap. Turpin heeft belangrijke wedstrijden geleid zoals die in de UEFA Champions League en het WK 2018. Hij staat bekend om zijn strikte naleving van de spelregels, wat hem enorm respect heeft opgeleverd in de voetbalwereld. Over zijn persoonlijke leven en familie zijn echter weinig details openbaar gemaakt.

/ / Nog meer interessants

📣 Werkt er iets niet goed, of heb je feedback? Mail of app ons via WhatsApp!
Meer over
Delen

/ / Reacties