BIOS uitlezen...
Veroordeelde YouTuber Acid haalt ruim ton op in crowdfunding en gaat in hoger beroep Nieuws
Auteur
23/02 11:00

Veroordeelde YouTuber Acid haalt ruim ton op in crowdfunding en gaat in hoger beroep


Hij vindt zijn straf onrechtvaardig

Gisteren was de uitspraak tegen YouTuber Acid voor zijn video die hij over de "Reuzegommers" maakte. Nathan Vandergunst maakte daarin de namen bekend voor degenen die verantwoordelijk waren voor de dood van Sanda Dia tijdens een ontgroening, maar daarbij noemde hij ook namen die daar niet bij hoorden. Die ouders spanden een zaak aan en wonnen deze gisteren, waardoor Nathan een hogere straf krijgt dan degenen die verantwoordelijk zijn voor iemands dood.

Acid moet nu 20.000 euro schadevergoeding betalen, maar dat lijkt geen probleem: dankzij een crowdfunding die hij startte haalde hij binnen no-time ruim een ton op. Hij heeft aangegeven dat al het geld dat niet nodig blijkt te zijn voor zijn zaak in de Sanda Dia-foundation wordt gestort.

Via zijn advocaat Walter van Steenbrugge maakte hij ook bekend in hoger beroep te gaan. Deze vertelde dat Acid vrijspraak verdient omdat hij gebruikmaakte van zijn recht op vrije meningsuiting toen hij de namen noemde. De elitaire vereniging Reuzegom is in 2018, na de dood van Dia, opgeheven.

De video die Acid maakte na de uitspraak

Veel besproken

Veel besproken

Meer over
Delen

Reacties

Reacties

Gerelateerd

Gerelateerd

NieuwNieuws

NieuwNieuws

Populair

Populair