BIOS uitlezen...
YouTuber Acid veroordeeld tot 3 maanden voorwaardelijk en 20.000 euro schadevergoeding Nieuws
Auteur
22/02 10:25

YouTuber Acid veroordeeld tot 3 maanden voorwaardelijk en 20.000 euro schadevergoeding


Hij maakte de namen van "De Reuzegommers" in een video bekend

De naam Acid zal je waarschijnlijk bekend voorkomen, want deze YouTuber (die tevens goed bevriend is met Enzo Knol) maakte een video naar aanleiding van de dood van Sanda Dia, die om het leven kwam tijdens een heftige ontgroening bij de vereniging Reuzegom. Hierin maakte hij de namen van de verenigingsleden bekend, omdat hij de door de rechter opgelegde taakstraffen die zij hadden gekregen te laag vond.

Hij maakte daarin echter een cruciale fout, want twee van de namen die hij noemde klopten niet. Deze leden waren er niet bij aanwezig, maar Nathan Vandergunst (zoals Acid in het echt heet) nam ze wel mee in de video en noemde zelfs het restaurant van de ouders van een van de jongens, dat daarop werd overspoeld met negatieve reviews en reacties.

Die ouders kregen een schadevergoeding van 20.000 euro toegewezen, en Nathan kreeg daarbovenop nog eens 800 euro boete en een voorwaardelijke celstraf van 3 maanden. Daar reageerde hij emotioneel op:

Het is schrikken als je een rechter ‘drie maanden cel' hoort zeggen, ook al is dat voorwaardelijk. Het blijft een straf die op mijn strafblad zal staan, dat was niet het geval bij de Reuzegommers. Dat is kut. Vreselijk, zelfs. Over de schadevergoeding weet ik dat die niet op de rekening van de familie van Sanda Dia zal komen. Money always wins, blijkbaar.

Hij heeft geen spijt van zijn actie en zou het naar eigen zeggen zo weer opnieuw doen.

Veel besproken

Veel besproken

👉 Handig: volg ons ook op WhatsApp Channels
Meer over
Delen

Reacties

Reacties