YouTuber Acid maakt identiteit van Reuzengommers bekend die Sanda Dia ontgroenden Nieuws
Auteur
04/06/2023 12:03

YouTuber Acid maakt identiteit van Reuzengommers bekend die Sanda Dia ontgroenden


Als je enigszins het nieuws volgt dan heb je het trieste verhaal van Sanda Dia's fatale ontgroening ongetwijfeld hebben meegekregen. Sanda Dia uit Edegem zat in zijn derde jaar burgerlijk ingenieur aan de KU Leuven toen hij lid wilde worden van studentenclub Reuzegom. Hij moest daarvoor deelnemen aan een extreme ontgroening die twee dagen duurde en hem uiteindelijk fataal werd.

Eén van de beproevingen voor de schachten bestond erin om een levende goudvis op te eten en vervolgens visolie drinken tot het visje door braken er weer levend uitkwam. Maar bij Sanda lukt dat niet. Hij zou nog een tweede vis en extra visolie hebben moeten doorslikken

Ophef over lichte straffen Reuzengommers

Er is nu ophef ontstaan over de hoogte van de straf van de veroordeelde Reuzengommers; de drie raadsheren van het Antwerpse Hof van Beroep hebben beslist om ze de minimumboete van maar liefst €50,- op te leggen voor onopzettelijke doding met daarbij taakstraffen van 200 uur tot het wettelijke maximum van 300.

"We gaan ze cancellen"

De Belgische Youtuber Acid - Nathan Vandergunst, die bevriend is met Enzo Knol - die het niet eens was met de hoogte van de straffen besloot van eigen rechter te spelen en de namen van de Reuzegommers, hun vrienden en hun ouders bekend te maken. De video is vrij snel door Youtube verwijderd, maar omdat hij via social media nog steeds wordt verspreid is er een ware heksenjacht ontstaan.

Overigens krijgt hij ook kritiek want hij wordt ervan beschuldigd dat hij de dood van Sanda Dia gebruikt 'om zijn eigen populariteit aan te zwengelen'.

Op dit moment bekeken

Op dit moment bekeken

Meer over
Delen

Reacties

Reacties

Gerelateerd

Gerelateerd

NieuwNieuws

NieuwNieuws

Populair

Populair