Lijstje: dit waren in 2023 de best bekeken Nederlandse video’s op YouTube Random
Auteur
28/12/2023 20:01

Lijstje: dit waren in 2023 de best bekeken Nederlandse video’s op YouTube


Heb jij ze allemaal gezien?

Zo aan het eind van het jaar is het lekker om terug te kijken, en vandaag nemen we YouTube eens even onder de loep. 's Werelds grootste videodienst bestaat nu zo'n 18 jaar en elke minuut wordt er meer dan 500 uur aan video naar geüpload. Het is verreweg het meest populaire socialmedia-netwerk dat er is (al kun je betwisten of de site daadwerkelijk zo sociaal is als de concurrenten), en dat betaalt zich natuurlijk uit: vorig jaar werd er ruim 29 miljard verdiend met de website. Katsjiinnngggg!

Nog een paar feitjes? Nou, er zijn maandelijks zo'n 2.7 miljard mensen actief op het platform, de meeste gebruikers komen uit India, het grootste deel van de gebruikers zijn mannen (54,4%) en T-Series is nog steeds het grootste kanaal met 256 miljoen subscribers. MrBeast zit hen echter op de hielen, want Jimmy Donaldson (zijn echte naam) zit intussen op 222 miljoen volgers, waarmee hij zo'n 82 miljoen dollar per jaar binnenharkt. Prima verdiensten!

Ook in Nederland wordt YouTube erg veel gebruikt, en vandaag nemen we even een kijkje naar de 5 best bekeken Nederlandse producties van het afgelopen jaar! We keken ook massaal naar de Superbowl Halftime Show van Rihanna en de vliegtickets-vergelijking van MrBeast, en ook deed Arjen Lubach het bijzonder goed met zijn uitleg van het Palestijns-Israëlische conflict. Opvallende afwezige in de trending-lijsten is de trailer van GTA 6, al kwam die natuurlijk ook pas aan het eind van het jaar uit.

Hoe dan ook, tijd voor de lijst, met nu alvast onze excuses voor de nummer 1 die dadelijk weer in je hoofd zal zitten!

1. Het Fluitlied

De hilarische video van Bas Hoeflaak haalde ruim 3.9 miljoen views binnen.

2. Enzo Knol 10 jaar YouTube Special

1,8 miljoen mensen volgden Enzo Knol tijdens deze openhartige special.

3. Bankzitters - A-Z Drive Thru Challenge

De Bankzitters knalden door Amerika om drive-thru's te testen, en maar liefst 1,6 miljoen mensen keken mee.

4. Supergaande - Accepteer de punchline

De mannen van Supergaande proberen elkaar aan het lachen te maken, en met 1,2 miljoen views deden de mannen het behoorlijk goed!

5. StukTV - Demonen van The Ancient Ram Inn

In deze video verblijft Giel de Winter in zijn eentje de hele nacht in de behekste kamers van The Ancient Ram Inn, en 1,1 miljoen mensen hebben dat inmiddels bekeken.

/ / Trending vandaag

Meer over
Delen

/ / Reacties