BIOS uitlezen...
Ophef over uitspraak Thierry Baudet tegen non-binaire Bram: "Jij bent iets dat niet bestaat" Nieuws
Auteur
02/11/2023 09:20

Ophef over uitspraak Thierry Baudet tegen non-binaire Bram: "Jij bent iets dat niet bestaat"


Gisteravond was er een verkiezingsdebat tussen Rob Jetten (D66) en Thierry Baudet (Forum voor Democratie) en daarbij liepen de gemoederen nogal hoog op. Van tevoren was er al de nodige discussie, want veel mensen vroegen zich af hoe je nou deze twee partijen tegenover elkaar kunt zetten. Volgens velen liggen de standpunten zo ver uit elkaar dat de een nooit de ander zal overtuigen en dat zo'n debat dus eigenlijk zinloos is.

Baudet voelt zich niet verantwoordelijk

Hoe dan ook, zoals verwacht kwamen beide partijen niet tot elkaar, maar veruit de meest opvallende discussie was die over de LHBTI+-gemeenschap, ingeleid door de non-binaire Bram. Die vroeg zich af of Baudet zich verantwoordelijk voelde voor alles dat hij over zich heen kreeg van "mensen van uw partij", en zoals verwacht was dat niet zo. De politicus ging echter nog iets verder door te stellen dat Bram iets is dat volgens hem niet bestaat en dat leverde hem de nodige kritiek op, vooral van het COC.

Zij hebben met Bram gesproken en willen dat Baudet zijn excuses aanbiedt. Echter lijkt het erop dat veel X-ers het met Baudet eens zijn en het dat hij een gevoelige snaar heeft geraakt.

Daar heb je er een!

Overigens kreeg Baudet ook de vraag of hij überhaupt wel een homo kende, of een homoseksueel in zijn omgeving had. Daarop was zijn antwoord vrij gevat.

Enkele reacties op X

Trending vandaag

Trending vandaag

👉 Handig: volg ons ook op WhatsApp Channels
Meer over
Delen

Reacties

Reacties