Ophef rondom agente die klaar is met toerist en zegt dat ’ie terug naar China moet Nieuws
Auteur
01/05/2023 17:04

Ophef rondom agente die klaar is met toerist en zegt dat ’ie terug naar China moet


Als politieagent is het natuurlijk je taak om neutraal te blijven, niet uit je slof te schieten en de rust te bewaren. Dat dat in sommige gevallen niet lukt hebben we al wel vaker gezien en ook nu is er ophef rondom een agente die een toerist toebijt dat 'ie maar "terug naar China moet gaan".

Dat is in tijden van inclusiviteit, vermeend racisme en meer dan dat soort termen natuurlijk niet de meest handige uitspraak, al is er natuurlijk nog maar één kant van de zaak bekend. De toeristen in kwestie waren hun paspoorten kwijt en deden daar aangifte van. Toen de documenten weer terug werden gevonden was het de bedoeling dat de mensen deze zelf op kwamen halen en de aangifte zouden annuleren, maar leg dat maar eens via een tolk uit aan twee mensen die in de verste verten geen Engels spreken. Enige frustratie kunnen we ons ook wel indenken, maar feit is wel dat de politie niet lekker voor de dag komt nu de beelden viraal gaan.

Vandaag ook veel bekeken

Vandaag ook veel bekeken

🚨 Protip: als je bent ingelogd kun je reacties plaatsen, stemmen én hebben we extra content voor je. Wacht niet langer, red de wereld en maak hier gratis een account aan!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties