Rijksrecherche start onderzoek tegen politieagent die zonder reden knetterharde kopstoot uitdeelt Nieuws
Auteur
24/11/2022 14:30

Rijksrecherche start onderzoek tegen politieagent die zonder reden knetterharde kopstoot uitdeelt


Een bizar verhaal uit Rotterdam, waar garagehouder Atik Samur 2 jaar geleden een keiharde kopstoot van een agent kreeg. Samur werd verdacht van verzet tijdens een arrestatie en agressief gedrag, maar dat verhaal bleek niet helemaal te kloppen. De man bleek namelijk zijn hand in het gips en zijn arm in een mitella te hebben, en eerlijk is eerlijk: dan wordt het verhaal van de agent toch iets minder aannemelijk. De agent kreeg een boete van 250 euro omdat het uitdelen van de kopstoot niet professioneel zou zijn geweest en dat was het.

Na het zien van beelden van het incident begint de Rijksrecherche een onderzoek naar de agent. Het politiekorps Rotterdam reageerde vol vertrouwen:

De politie heeft van meet af kennis gehad van het verschil tussen de beleving van de collega die hij in het PV van bevindingen schreef, en de beelden. Er is geen reden om aan te nemen dat er sprake is van kwade opzet danwel liegen. Zojuist is bekend geworden dat de Rijksrecherche een onderzoek start. Wij wachten de resultaten van dit onderzoek af.

Nieuwsuur maakte een reportage over de zaak, dus oordeel vooral zelf. De volledige uitzending kun je hier bekijken.

Anderen bekeken ook

Anderen bekeken ook

Meer over
Delen

Reacties

Reacties