Gedoe: Evan Peters wint Golden Globe voor 'Dahmer' maar vergeet slachtoffers Shownieuws
Auteur
12/01/2023 09:56

Gedoe: Evan Peters wint Golden Globe voor 'Dahmer' maar vergeet slachtoffers


Afgelopen dinsdag vond in Amerika, na een jaar van afwezigheid, de uitreiking van de 80e editie van de Golden Globes plaats. Los van alle miljoenmiljard acteurs, actrices en persfotografen die kwamen opdagen om lekker op de rode loper te shinen, was er natuurlijk ook ruimte voor een klein relletje.

Met name de speech van acteur Evan Peters, die zijn eerste Golden Globe in de wacht sleepte voor de rol van Jeffrey Dahmer, deed enkele wenkbrauwen fronzen omdat hij iedereen en zijn moeder bedankte maar helemaal niets, nada, noppes over de familie en de slachtoffers van de 'Milwaukee Cannibal' zei.

Het was een enorme teamprestatie. Iedereen heeft alles gegeven en zonder hen zou ik hier niet staan. Ik wil mijn familie, vrienden en dierbaren bedanken die me naar de finish hebben gedragen [...] En als laatste, maar vooral wil ik iedereen bedanken die naar de show heeft gekeken. Het was moeilijk om te maken, moeilijk om naar te kijken, maar ik hoop oprecht dat er iets goeds uit voortkwam

Hertraumatisering voor de familie

Sommigen vinden dat helemaal niets 'goeds' uit voort kwam, behalve de hertraumatisering van de families van de slachtoffers die expliciet hebben gevraagd om de show niet te maken. Ondertussen heeft Netflix in ieder geval de smaak te pakken want ze hebben nog twee series aangekondigd over 'andere beruchte figuren die hun stempel op de samenleving hebben gedrukt'. 

/ / Check dit ook even

👀 Gezocht: parttime webredacteur die het (nog) beter kan dan wij. Heb je tijd over? Stuur ons een mailtje.
Meer over
Delen

/ / Reacties