Let that sink in: Elon Musk heeft Twitter overgenomen en kiepert meteen de bedrijfstop overboord Nieuws
Auteur
28/10/2022 09:20

Let that sink in: Elon Musk heeft Twitter overgenomen en kiepert meteen de bedrijfstop overboord


In April maakte Elon Musk bekend dat hij het sociale medium Twitter wilde kopen voor maar liefst 44 miljard dollar, om hiermee een begin te maken aan zijn "allesomvattende app" genaamd X. Wat later was er onenigheid over het aantal bots dat zich op Twitter bevond waarmee de deal afgeblazen leek te worden, maar na gedreig met rechtszaken en moddergooien in de media is nu de kogel toch door de kerk: Twitter is van Musk!

Hij laat er overigens geen gras over groeien, want hij heeft meteen 4 mensen uit de bedrijfstop ontslagen. Topman Parag Agrawal, financiële topman Ned Segal, de hoogste juridische baas Vijaya Gadde en algemeen adviseur Sean Edgett hebben nu geen baan meer en naar verluidt moest in elk geval één van hen fysiek buiten de deur worden gezet. Gezellig.

In een verklaring van Chief Twit, zoals Elon zichzelf inmiddels noemt, valt te lezen dat de overname vooral zou gaan om de vrijheid van meningsuiting, dus we zijn benieuwd wanneer Donald Trump en Jan Roos weer welkom zijn. Overigens was er voor de deal nog wel even 13 miljard aan krediet bij een aantal banken nodig en tevens zou cryptogigant Binance ook voor 500 miljoen zijn ingestapt. Alsof het niets is.

De verklaring van Elon Musk

Zijn binnenkomst op Twitter HQ: Let that sink in!

Check dit ook even

Check dit ook even

Meer over
Delen

Reacties

Reacties