Elon Musk laat weer van zich horen en wil Twitter kopen voor 41 miljard dollar Nieuws
Auteur
14/04/2022 15:30

Elon Musk laat weer van zich horen en wil Twitter kopen voor 41 miljard dollar


De steenrijke (en inmiddels weer rijkste man ter wereld) zakenman Elon Musk heeft weer van zich laten horen. Niet door een Tesla de ruimte in te schieten, chips in aapjes te implanteren, zijn koters onuitspreekbare namen te geven (X Æ A-12 (roepnaam X) en Exa Dark Sideræl) of door ladingen Dogecoins te kopen, maar door een serieus bod te hebben gedaan op Twitter. Jawel, nadat hij de afgelopen tijd behoorlijke kritiek op het bedrijf had, veranderingen voorstelde via diverse polls en een flink deel van de aandelen kocht besloot hij de koe bij de horens te vatten en het medium maar gewoon te kopen. Als het bod van 41 miljard dollar wordt geaccepteerd, that is. Jup, 100% van alle aandelen voor $54,20 per stuk.

Vorige maand scoorde Musk al 73.486.938 aandelen waardoor hij met 9% in één klap de grootste aandeelhouder werd, maar nu gaat hij voor het totale pakket. Hij schreef hierover een brief aan Twittervoorzitter Bret Taylor:

Twitter moet worden getransformeerd tot een privébedrijf. Mijn bod is mijn beste en laatste bod. Als het niet wordt aanvaard, zal ik mijn positie als aandeelhouder moeten heroverwegen.

Eerder ging het verhaal dat Musk zou toetreden tot de raad van bestuur, maar daar heeft de beste man uiteindelijk toch vanaf gezien. Tsjah, als je toch van plan bent het gehele bedrijf te kopen...

Wat betekent de overname?

Komt Trump dan weer terug!?

Trending vandaag

Trending vandaag

👀 Gezocht: parttime webredacteur die het (nog) beter kan dan wij. Heb je tijd over? Stuur ons een mailtje.
Meer over
Delen

Reacties

Reacties