Elon Musk is "persoon van het jaar" en verkiest Dogecoin boven Bitcoin als betaalmiddel Crypto ABACA
Auteur
15/12/2021 13:55

Elon Musk is "persoon van het jaar" en verkiest Dogecoin boven Bitcoin als betaalmiddel


Elon Musk heeft de laatste tijd vaak van zich laten horen. Hij boekt megawinsten met Tesla, heeft Jeff Bezos (Amazon) onlangs afgetroefd door als eerste de "ruimte" in te gaan met SpaceX, maar komt ook regelmatig in het nieuws omdat hij een grote invloed heeft op de cryptowereld. Zijn vermogen: een kleine 300 miljard dollar. Daarnaast heeft-ie onlangs ook nog aangeboden het hongerprobleem in de wereld op te lossen. Gewoon, even tussendoor zeg maar.

Als klap op zijn elekrische vuurpijl is hij door Time Magazine verkozen tot "Persoon van het jaar" van 2021.

The Dogefather

Dat Elon Musk fan is van de cryptomunt Dogecoin kan je niet ontgaan zijn. Hij is een soort van ambassadeur geworden inmiddels, die regelmatig met Tweets komt over de munt, die vaak direct een invloed hebben op de prijs. Musk heeft zichzelf daarom omgedoopt tot "The Dogefather".

Dogecoin beter dan Bitcoin

Het promoten van Dogecoin gaat ondertussen vrolijk door. In zijn interview in Time Magazine gaf hij aan dat hij Dogecoin geschikter vindt als betaaldmiddel dan Bitcoin. Op zich niets nieuws, iedereen die een beetje into crypto is weet dat Bitcoin daar eigenlijk ook helemaal niet voor bedoeld is. Bitcoin wordt gezien als het digitale goud: het is namelijk schaars omdat er maar een beperkt aantal Bitcoins gegenereerd (gemined) kunnen worden, namelijk 21 miljoen. Op dit moment zijn er een kleine 19 miljoen in omloop, wat dus betekent dat er nog maar 2 miljoen zijn. 

Om een beetje beweging in de transacties te krijgen van Dogecoin heeft Musk aangegeven dat er binnenkort merchandise van Tesla gekocht kan worden met Doge. Dus altijd leuk om wat Doge in je wallet te hebben natuurlijk. Tenzij je geen fan bent van Tesla.

Het blijft wel een baas

ABACA

/ / Poll

/ / Deze dingen wil je niet missen

Meer over
Delen

/ / Reacties