Elon Musk wil 6 miljard doneren om wereldhonger te stoppen, maar wel onder zijn voorwaarden Nieuws James Duncan Davidson
Auteur
02/11/2021 12:30

Elon Musk wil 6 miljard doneren om wereldhonger te stoppen, maar wel onder zijn voorwaarden


Het begon als een artikel op CNN, waarin voorzitter van het Wereldvoedselprogramma David Beasley verklaart dat als Elon Musk 6 miljard dollar (2% van zijn vermogen) aan het goede doel geeft, er een einde gemaakt kan worden aan honger op de wereld. Een behoorlijk bizar gegeven.

We hebben ruim vijf miljard euro nodig om 42 miljoen mensen te helpen. Ze gaan dood als we ze niet kunnen bereiken. Ik vraag ze niet om dit elke dag te doen, ook niet elke week of elke maand. Eenmalig, want we zitten nu in een crisis zoals we nooit eerder kenden.

Daar reageerde Elon al vrij snel zelf op, sterker nog: hij toonde zich bereid om dat geld daadwerkelijk te geven. Hij zou direct voor 6 miljard aan aandelen Tesla verkopen en storten, mits Beasley in datzelfde Twitterdraadje uiteen kon zetten hoe dat geld precies uitgegeven zou gaan worden om een einde te maken aan alle voedseltekorten op de wereld.

Daar kwam al een klein aapje uit de mouw, want Beasley trok de keutel al een klein beetje in en gaf aan dat CNN niet accuraat was geweest.

Toch lijkt Elon bereid om te praten, al wil hij wel nog steeds dat alle cijfers openbaar worden gemaakt. Hij gooide er en passant nog wel even een kanttekening bij, want hij linkte meteen even naar een artikel over seksueel misbruik van 9-jarigen door leden van de VN...

Of er daadwerkelijk gepraat gaat worden weten we niet, dus zoals wel vaker: wordt vervolgd, maar de kans dat Musk de totale wereldhonger kan stoppen lijkt dus uiteindelijk niet heel groot.

Ook de moeite waard

Ook de moeite waard

👉 Handig: volg ons ook op WhatsApp Channels
Meer over
Delen

Reacties

Reacties