Wait wut? Elon Musk implanteert gamechips in hersenen van aapje Nieuws
Auteur
05/02/2021 10:16

Wait wut? Elon Musk implanteert gamechips in hersenen van aapje


Eerder kreeg de beste man al #Tesla en #SpaceX van de grond (dat laatste vrij letterlijk) en de laatste jaren is Elon Musk, de rijkste man ter wereld, ook bezig met Neuralink. Een soort van chip die in je hersenen wordt geïmplanteerd waarmee je van alles zou kunnen doen.

Volgens Musk zijn mensen in feite al ‘cyborgs’, omdat ze dankzij telefoons, computers en applicaties een tertiaire ‘digitale laag’ hebben. Hij wil er alleen voor zorgen dat al deze techniek in ons brein wordt ingebouwd, zodat de bandbreedte tussen je cortex en je digitale tertiaire laag geoptimaliseerd kan worden.

Op de lange termijn beweert Musk dat Neuralink mensen in staat zou kunnen stellen om boodschappen naar elkaar te sturen met behulp van telepathie. Ook denkt hij iemands persoonlijkheid te kunnen uploaden naar een computer, waarna deze na diens dood kan worden overgezet in een robot of een ander mens.

Oké, klinkt als een flauwe sciencefictionfilm maar wie weet: niemand had ook ooit gedacht dat een man als Musk ooit de best verkopende elektrische auto aller tijden zou maken of daadwerkelijk raketten naar de ruimte zou lanceren. Inmiddels is er bij een aap al een chip in de hersenen geplaatst, en niet zomaar eentje: een gamechip. Hiermee wordt uitgezocht of de dieren "mind Pong" zouden kunnen spelen. Je moet toch wat met je vermogen van zo'n 189 miljard dollar hè...

Volgens Musk is de aap blij, ‘omdat het dier nu de hele dag in zijn hoofd spelletjes kan spelen’. Gemiste kans dat het niet Donkey Kong was, maar toch: wat de fak?

The Verge zocht uit hoe het precies werkt

Op dit moment bekeken

Op dit moment bekeken

📹 Nog wat tijd over? Check het nieuwe videokanaal!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties

Gerelateerd

Gerelateerd

NieuwNieuws

NieuwNieuws

Populair

Populair