HOPPA! Max Verstappen is voor het 2e jaar achter elkaar wereldkampioen Formule 1 Sport BSR Agency
Auteur
09/10/2022 10:21

HOPPA! Max Verstappen is voor het 2e jaar achter elkaar wereldkampioen Formule 1


Vorige week kon de beste man 25 kaarsjes uitblazen en vandaag is hij in het regenachtige Suzuka voor het tweede jaar achter elkaar wereldkampioen Formule 1 geworden! Dat was ook wel enigszins te verwachten, maar dat hij dat uitgerekend in Japan (waar dus motorleverancier Honda vandaan komt) weet te doen is natuurlijk dubbel bonus.

Het seizoen begon wat wisselvallig met wat technische uitvalbeurten waardoor Leclerc als een haas op Verstappen uitliep, maar dankzij een pijlsnelle RB18 (die later ook betrouwbaar bleek), de ongelooflijke blunders van voornaamste uitdager Ferrari én natuurlijk een ontketende Nederlander was er eigenlijk geen houden meer aan. Er stond dit jaar werkelijk geen maat op onze Max.

Meest gewonnen races in één seizoen

Er volgen nog vier races waarin hij het record van meest gewonnen races in één seizoen kan verbreken, dat momenteel op 13 staat en in handen is van Michael Schumacher en Sebastian Vettel. Max heeft er nu 12, dus nog twee te gaan... Oké, helemaal eerlijk is die vergelijking niet aangezien Schumi zijn record pakte in een jaar met 18 races (2004) en Vettel in een jaar waarin er 19 races gereden werden (2013) in tegenstelling tot dit jaar waarin we 22 races hebben, maar toch: leuk voor de boeken!

In eerste instantie finishte Leclerc op P2 waardoor het feestje van Verstappen niet doorging, maar dankzij een penalty van 5 seconden is hij vandaag na heel veel onduidelijkheid wel/niet wel wereldkampioen! Op naar nummer 3. PROOST! 🍻

Van kartkampioen in 2010

BSR Agency
BSR Agency

Naar wereldkampioen F1 in 2021 & 2022!

BSR Agency

/ / Op dit moment bekeken

ℹ️ Psssst. We hebben ook een gratis Android app met notificaties en minder reclame. Download hem hier!
ℹ️ Psssst. We hebben ook een gratis iOS app met notificaties en minder reclame. Download hem hier!
Meer over
Delen

/ / Reacties