Delen is lief

Email
BSR Agency

HOPPA! Max Verstappen is voor het 2e jaar achter elkaar wereldkampioen Formule 1

Vorige week kon de beste man 25 kaarsjes uitblazen en vandaag is hij in het regenachtige Suzuka voor het tweede jaar achter elkaar wereldkampioen Formule 1 geworden! Dat was ook wel enigszins te verwachten, maar dat hij dat uitgerekend in Japan (waar dus motorleverancier Honda vandaan komt) weet te doen is natuurlijk dubbel bonus.

Het seizoen begon wat wisselvallig met wat technische uitvalbeurten waardoor Leclerc als een haas op Verstappen uitliep, maar dankzij een pijlsnelle RB18 (die later ook betrouwbaar bleek), de ongelooflijke blunders van voornaamste uitdager Ferrari én natuurlijk een ontketende Nederlander was er eigenlijk geen houden meer aan. Er stond dit jaar werkelijk geen maat op onze Max.

Meest gewonnen races in één seizoen

Er volgen nog vier races waarin hij het record van meest gewonnen races in één seizoen kan verbreken, dat momenteel op 13 staat en in handen is van Michael Schumacher en Sebastian Vettel. Max heeft er nu 12, dus nog twee te gaan... Oké, helemaal eerlijk is die vergelijking niet aangezien Schumi zijn record pakte in een jaar met 18 races (2004) en Vettel in een jaar waarin er 19 races gereden werden (2013) in tegenstelling tot dit jaar waarin we 22 races hebben, maar toch: leuk voor de boeken!

In eerste instantie finishte Leclerc op P2 waardoor het feestje van Verstappen niet doorging, maar dankzij een penalty van 5 seconden is hij vandaag na heel veel onduidelijkheid wel/niet wel wereldkampioen! Op naar nummer 3. PROOST! 🍻

Van kartkampioen in 2010

  BSR Agency
  BSR Agency

Naar wereldkampioen F1 in 2021 & 2022!

  BSR Agency

Veel besproken

Topreactie (+)

Wel een anticlimax zo

Reacties ()

App, app, app!

Pssssst. We hebben ook een app voor Android en iOS, inclusief handige notificaties en minder reclame! Superhandig dus.

Downloaden:

Alleen voor leden

Dit artikel is alleen voor gebruikers met een account. Een account is gratis en heeft nog meer voordelen:

Reageren op posts & afbeeldingen
Stemmen op posts en afbeeldingen
Handige timeline zoals bij Facebook
Autoplay functie op timeline
Dag/nacht modus
Een profielfoto en nickname bij reacties
Wekelijks de best bekeken posts in je mail