Peter Gillis weigert dwangsom van een miljoentje af te tikken voor het illegaal huisvesten van arbeidsmigranten Shownieuws
Auteur
08/09/2022 12:45

Peter Gillis weigert dwangsom van een miljoentje af te tikken voor het illegaal huisvesten van arbeidsmigranten


Het leven van Peter Gillis gaat de laatste tijd nogal op en neer. Hijzelf niet, overigens, maar dat is weer een ander verhaal. Eerder dit jaar kreeg hij een aanklacht wegens mishandeling aan zijn broek, maar afgelopen week ging het nieuwe seizoen van Massa is Kassa wel doodleuk in première. Daar waren kijkers dan ook niet altijd even blij mee, maar dat terzijde.

Naast zijn potentiele tietbijterij en tv-programma's zou je bijna vergeten wat de core business van Peter is: vakantieparken runnen. Daar loopt het ook niet altijd even lekker, want de parken zijn goor, onveilig en zitten vol arbeidsmigranten. Voor dat laatste probeerde de gemeente Peel en Maas een stokje te steken, want zij constateerden in 2020 al dat deze mensen op het park De Berckt woonden. Mag niet, want je mag daar alleen recreatief wonen, en dus moesten deze mensen weg op straffe van een dwangsom van een miljoen euro.

Peter in bezwaar

Je mag drie keer raden wat er gebeurde: inderdaad, niets. De migranten woonden er bij latere controles nog steeds en dus wilde de gemeente het geld maar gaan innen. Daartegen gaat Gillis (voor de tweede keer) in bezwaar. Het zou namelijk niet aan hem liggen, maar aan de gemeente zelf! Gillis zou namelijk drie jaar geleden al toestemming hebben gevraagd om woningen voor deze mensen te bouwen op een voormalige racebaan naast zijn park. Zijn woordvoerder vertelt:

Deze vergunning wordt echter telkens maar vertraagd door de Wet bevordering integriteitsbeoordelingen. Kennelijk zet de overheid vraagtekens bij de integriteit van de succesvolle zakenman die het hart op de tong heeft. We zijn nu inmiddels drie jaar verder en er is nog steeds geen vergunning. Dus als de gemeente wat voor deze arbeidsmigranten wil betekenen, kunnen ze haast maken met de vergunningverlening en dan gaat Peter Gillis meteen bouwen.

Volgens Gillis is de vordering dan ook verjaard: hij wil de migranten graag verhuizen maar de gemeente maakt hem dat al 3 jaar onmogelijk. Wordt vervolgd...

Quote ging er een paar jaar (en 50 kilo) geleden al eens kijken

Check dit ook even

Check dit ook even

Meer over
Delen

Reacties

Reacties