De uitspraak in de zaak Depp vs Heard is er bijna, rechter weigert verzoek om slotpleidooi Heard te laten schrappen Shownieuws
Auteur
01/06/2022 10:24

De uitspraak in de zaak Depp vs Heard is er bijna, rechter weigert verzoek om slotpleidooi Heard te laten schrappen


The plot thickens, want op dit moment is de jury in beraad over de zaak Johnny Depp vs. Amber Heard en de uitspraak zou in theorie elk moment kunnen komen. Kan ook nog even duren, want voordat 12 mensen een unanieme uitspraak hebben bereikt.... Dat duurt vaak wel even. Maar waar ging de zaak nou ook alweer over?

De aanleiding

Amber Heard schreef in 2018 een stuk in de Washington Post over haar ervaringen met huiselijk geweld. Daarin noemde ze niet specifiek de naam 'Johnny Depp', maar het was feitelijk voor iedereen duidelijk dat het om hem ging. Kostte hem wat rollen en andere lucratieve dealtjes, en dus besloot hij zijn ex aan te klagen voor 50 miljoen dollar. Alsof het niets is. Bleek nog niet gek genoeg, want Heard knalde er direct een tegeneis in van 100 miljoen.

Deze zaak begon op 11 april en is sindsdien een waar spektakel geworden. De soms heftige beschuldigingen ('hij stak zijn vingers in me', 'hij verkrachtte me met een fles') werden afgewisseld met hilarische momenten (een advocaat die bezwaar maakt tegen zijn eigen vraag, Amber Heard die in Johnny's bed zou hebben gekakt) en de hele zaak was via livestreams te volgen. Vanuit Virginia, want alhoewel de Washington Post verder buiten schot wordt gelaten bevinden de servers én de drukpers van de krant zich daar.

De top 10 hoogtepunten tot zover

Publieke opinie

De zaak wordt door miljoenen mensen gevolgd omdat het nou eenmaal beroemde hoofdrolspelers zijn, en omdat de zaak nou eenmaal best vermakelijk is. Uit recente onderzoeken blijkt ook dat maar heel weinig mensen achter Amber Heard staan: slechts 10% van de ondervraagden geloven dat zij de waarheid vertelt, tegenover 40% van de mensen die Johnny Depp's verhaal geloven. De rest wist het niet zeker. 

Ook op social media lijken de meeste mensen achter Depp te staan. De afgelopen weken waren hashtags als #MenToo en #JohnnyDepp trending op Twitter en veel mensen, onder wie gedragsspecialisten, maakten gehakt van de verhalen van Amber Heard.

Heard werd flink getrold na haar verklaringen

Schrappen deel slotpleidooi

Het laatste nieuws is dat de rechter een verzoek van de advocaten van Johnny Depp, waarin ze vragen een deel van het slotpleidooi van het team van Heard te laten schrappen, af heeft gewezen. Dit omdat de jury al in beraad was. De opmerking ging over een statement dat de advocaat van Amber tegen de jury maakte:

Als jullie tegen Amber stemmen laten jullie de wereld weten dat slachtoffers van huiselijk geweld alleen geloofd worden als ze geen enkele tekortkoming vertonen.

Het team van Depp was boos dat daarmee een bredere sociale kwestie werd aangehaald, terwijl het in deze zaak alléén over Heard en Depp zou moeten gaan. De jury kan elk moment naar buiten komen, we houden jullie op de hoogte. Wie gaat er volgens jullie winnen? Laat het weten in onderstaande poll!

Poll

Poll

Veel besproken

Veel besproken

👉 Handig: volg ons ook op WhatsApp Channels
Meer over
Delen

Reacties

Reacties