BIOS uitlezen...
Oeps: blad Linda de Mol wist al vanaf juni 2020 van grensoverschrijdend seksueel gedrag bij The Voice Nieuws
Auteur
28/01/2022 10:34

Oeps: blad Linda de Mol wist al vanaf juni 2020 van grensoverschrijdend seksueel gedrag bij The Voice


The plot thickens! Na de uitzending van BOOS vorige week (waarvan de teller inmiddels op bijna 10 miljoen views staat) kwam alles en iedereen met een statement. Ook John de mol, die claimden dat hij, op die ene melding in 2019 na, van niets wist en geschokt was. Die melding ging natuurlijk over Jeroen Rietbergen, die daarna van ome John een tik op de vingers kreeg en weer vrolijk aan het werk mocht. Linda de Mol vertelde dat ze in een nachtmerrie terecht was gekomen, en dat ze te zijner tijd met een statement zou komen op het enige medium dat ze nog vertrouwt: haar eigen website/blad Linda. Doet ons een beetje pijn, maar hey.

Echterrrrr blijkt er, na onderzoek van de Volkskrant, toch wel meer aan de hand geweest te zijn, want het blad kreeg in juni 2020 al meldingen dat er zaken bij The Voice niet pluis waren.

Een van hen was een oud deelnemer van de talentenjacht. Ze werd in 2014 uitgenodigd in de Almeerse studio van de rapper, waarop Ali B seks met de 18-jarige vrouw zou hebben geïnitieerd. Volgens de vrouw verstijfde ze en durfde ze zich vanwege de machtsverhouding niet te verzetten. [...] De andere vrouw die zegt slachtoffer te zijn, deed niet mee aan het talentenprogramma, maar nam in 2018 deel aan een schrijverskamp waar ook Ali B aanwezig was. Daar zou hij haar herhaaldelijk hebben betast. (Bron: Volkskrant.nl)

Autsj. Nog pijnlijker wordt het als de vrouw vertelt kort na haar ervaringen met Ali (in 2014) zich gemeld te hebben bij de itemregisseur, maar deze haar verhaal blijkbaar niet boeiend genoeg vond en haar weer wegstuurde.

Terug naar Linda, want weet je wat er met die verhalen (die vertrouwelijk met Linda de Mol zelf gedeeld zijn) gedaan werd? Niks, noppes, nada, nul komma nul. Geen publicatie (want te weinig bewijs), geen verder onderzoek, geen klein seintje naar broer John, niks. Bedankt voor je verhaal, succes ermee in je verdere leven en doei. Nu is het wél zo dat het slachtoffer anoniem wenste te blijven en geen vertrouwen had in de uitkomst van een eventueel onderzoek, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat ome Ali niet even bij zijn leipe mocro flavour kon worden getrokken om eens te informeren hoe hij met zijn deelnemers omgaat. Jildou van der Bijl van de hoofdredactie reageerde:

We geloofden de vrouwen absoluut, maar vonden de verhalen niet voldoende. Voor publicatie was echt meer bewijs nodig. Er was ook nog geen aangifte. Als we bijvoorbeeld getuigenissen van zes vrouwen hadden gehad, hadden we waarschijnlijk een andere beslissing genomen.

Linda zette nog wel een onderzoeksjournaliste op de zaak, maar die is verder niet echt op zoek gegaan en adviseerde de vrouwen om zelf meerdere slachtoffers te vinden. Omdat dat nou eenmaal zo makkelijk gaat. Uiteraard leverde dat dus niets op, waarop de dames in maart 2021 naar Tim Hofman stapten. Het gevolg daarvan heeft iedereen vorige week kunnen zien.

Wordt vervolgd, want verschuilen onder een "wir haben es nicht gewusst" gaat niet meer.

Het statement van Linda

Ook kamerleden reageerden geschokt op de uitzending

Trending vandaag

Trending vandaag

Meer over
Delen

Reacties

Reacties