Vrouw heldhaftige taxichauffeur uit Liverpool reageert, politie maakt dader bekend Nieuws
Auteur
16/11/2021 12:00

Vrouw heldhaftige taxichauffeur uit Liverpool reageert, politie maakt dader bekend


De beelden van de heldhaftige taxichauffeur Dave Perry die een terrorist in zijn taxi opsloot waarna deze zichzelf opblies gingen de hele wereld over. Het blijft een wonder dat Perry er zonder levensbedreigende verwondingen vanaf is gekomen, maar inmiddels is hij zelfs weer thuis. Nadat eerder werd gedacht dat hij tijdens de explosie nog in de taxi zat gaan er ook verhalen rond over dat hij er net op tijd uit heeft kunnen springen. Zijn vrouw geeft in elk geval aan dat hij er nog in zou hebben gezeten.

Zijn vrouw Rachel heeft inmiddels gereageerd op het voorval en noemde het "an utter miracle" dat haar man nog leeft. Ondertussen heeft de politie de vermoedelijke dader bekendgemaakt: de 32-jarige Emad Al Swealmeen, een Syrische asielzoeker. Het dreigingsniveau in Engeland is nog een tandje opgeschroefd naar "ernstig", het op één na hoogste niveau. Politie vermoedt dat de terrorist op weg was naar de Liverpool Cathedral, waar een dodenherdenkingsdienst met 2.000 bezoekers plaatsvond.

In Liverpool is inmiddels een crowdfunding gestart om Dave Perry aan een nieuwe taxi te kunnen helpen, hij zal voorlopig nog wel even de held van Engeland blijven.

De video van het voorval

/ / Vandaag ook veel bekeken

👉 Handig: volg ons ook op WhatsApp Channels
Meer over
Delen

/ / Reacties