Nationale Wijndrinkdag #2: 5 hele goede redenen om (rode) wijn te drinken Fun
Auteur
18/02/2021 18:02

Nationale Wijndrinkdag #2: 5 hele goede redenen om (rode) wijn te drinken


Naast een lamme vriendin, wat op zich natuurlijk ook weer zo z'n voordelen heeft, kan volgens bepaalde onderzoeken wijn ook op bepaalde vlakken iets voor je gezondheid betekenen. We hebben - naast dat (goede) wijn gewoon lekker is om te drinken - een vijftal redenen verzameld waarom het als 'professional' helemaal niet erg is om elke dag een glas achterover te tikken 🍷

1. Het vertraagt ontstaan van nieuwe vetcellen

Indirect zorgt wijn voor een vertraging in de groei van vetcellen. Recent is er onderzoek gedaan bij muizen waarin door onderzoekers is geconcludeerd dat de leverfunctie is verbeterd. Betekent overigens niet dat je dus dagelijks een fles achterover kunt tikken.

2. Het is goed voor je hart

De antioxidanten in wijn, met name het stofje resveratrol, maken je hart sterker. Het wordt geassocieerd met het verlagen van cholesterol en bescherming van bloedvaten, maar ook hier geldt dit natuurlijk alleen voor matig gebruik.

3. Het verhoogt je endorfine gehalte

Ze zeggen wel eens 'a glass a day keeps the doctor away' en dat is misschien niet per se omdat je er beter van wordt, maar kleine hoeveelheden alcohol zorgen voor een aanmaak van endorfinen en dat word je gewoon gelukkig van.

4. Rode wijn lijkt werkzaam tegen Alzheimer

Nóg een fijne bijwerking van resveratrol dat in rode wijn zit: het gaat de ophoping van eiwitten in de hersenen tegen waardoor het (enigszins) tegen vergeetachtigheid en de Ziekte van Alzheimer beschermt!

5. Rode-wijndrinkers zijn intelligenter

Bij vrouwen die een halve fles rode wijn per dag drinken, functioneren de hersenen beduidend beter dan bij geheelonthouders. Rode wijn zorgt namelijk voor een betere doorbloeding van de hersenen en dat maakt het cognitief functioneren beter.

/ / Nog meer interessants

🚨 Protip: als je bent ingelogd kun je reacties plaatsen, stemmen én hebben we extra content voor je. Wacht niet langer, red de wereld en maak hier gratis een account aan!
Meer over
Delen

/ / Reacties