De Corona Lockdown dag 14: 13 voorbeelden van entertainment waarmee je deze (verlengde) lockdown beter door kan komen Tech
Auteur
30/03/2020 17:15

De Corona Lockdown dag 14: 13 voorbeelden van entertainment waarmee je deze (verlengde) lockdown beter door kan komen


Lockdown dag 13 hebben we geskipt gister, dus gaan we vrolijk door met nummer 14 alsof we van niets weten. En aangezien zojuist bekend is geworden dat we voorlopig nog wel even binnen moeten blijven, leek het ons wel een goed moment voor wat extra inspiratie. Extra ideeën om je tijd door te komen met je koters, familieleden of huisgenoten.

Alternatieve game-opties

Het gebruik van spelcomputers is uiteraard flink toegenomen de afgelopen 2 weken. Vooral de Nintendo Switch is erg populair met als gevolg dat ie bijna overal is uitverkocht. En toegegeven, het is absoluut een leuk ding, maar er zijn ook genoeg andere interessante opties!

De mini klassiekers van Nintendo, Sony en Sega

Mocht je niet veel budget hebben dan zijn deze mini-consoles een mooie uitkomst. De Playstation Classic bevat 20 games, de SEGA Mega Drive 42 en de Nintendo Classic heeft 21 games. Terug naar die epische tijd!

De Playseat® Evolution Alcantara Race Bundel

Heb je iets meer te besteden en is racen helemaal je ding, dan heb je met deze bundel een kant en klare race-setup. Bestaat uit een Playseat® Evolution Alcantara, Playseat® Seat Slider en Thrustmaster T300 RS of Logitech G29 Driving Force. Check 'm hierrr.

De Nintendo Switch Lite

Er is sinds kort ook een Lite variant van de Switch waarmee je alle Switch games kan spelen. Handig compact dingetje, stuk goedkoper en wél gewoon op voorraad.

Beamer voor je eigen thuisbioscoop

Niet zo van het gamen, maar meer van films en series loeren? Dan kun je tegenwoordig ook vrij simpel een eigen thuisbioscoop bouwen. Er zijn tal van beamers op de markt waarmee je binnen enkele minuten je favoriete films of series op de muur afspeelt. Zak chips erbij, gordijnen dicht en het is net alsof je in een bioscoop zit. Maar dan zonder vervelende mensen die onnodig herrie maken, ranzig zitten te kauwen op hun vreten en irritant lachen om iedere domme grap.

Optoma UHZ65 Projector

Heb je nog 5 ruggen op de plank liggen waar je niets mee doet, dan koop je natuurlijk de beste beamer die er is; de Optoma UHZ65 waarmee je in 4K op je witte muur kan projecteren. High end shit dus.

Geen € 5000,- liggen? Begrijpen we. Gelukkig zijn er genoeg goedkopere opties. Je hebt al een projector vanaf € 99,-, maar dan lever je wel in op de specs. 

Voor onderweg: de Nebula Capsule II

Liever een mobiele oplossing? Dan is de Nabula Capsule wel een leuke optie. Ter grootte van een blikje bier en projecteert in een resolutie van 1280x720 tot 150" op je muur. Plus, je kan 'm dus draadloos gebruiken en meenemen naar een vriend, om daar een p0rnhub-marathon te houden (met inachtneming van 1.5 meter).

Luckies Lo-fi Smartphone Projector Beamer

Heb je gewoon helemaal geen knaken, maar (hopelijk) wel een telefoon, dan kun je met deze Luckies Lo-fi smartphone projector toch je eigen beamer maken.

Lekker fout karaokesetje

Je haat het of je vindt het allemachtig prachtig: een gezellig potje vals zingen met je huisgenoten. Handig setje voor iets meer dan 2 barkie's, incl. 200 Watt boxen speakers om de buren ook mee te laten genieten. En vergeet Wilfred Genee niet uit te nodigen. Hatsjeeeee!

Analoog entertainment

Vergeet al die digitale dingen even, tijd om terug te gaan naar de basis met wat dingen waar je géén internet, accu's of batterijen voor nodig hebt! Een paar extra deelnemers is wel prettig, maar je mag nog tot 3 mensen uitnodigen in je huis.

Tafelvoetbal

De enige echte; Deutscher Meister. Duitse degelijkheid en daardoor ook een tikkie duur. Maar ach, wél veel lol. Klinkers tellen dubbel en vergeet je mondkapje niet hier, want de tafel is helaas geen anderhalve meter breed.

Voor de cheapskates: een baby variant

Ook veel lol en voor slechts € 14,95. Check 'm hier.

Tafeltennis

100% veilig in deze tijd, want de gemiddelde tafel is sowieso langer dan 1.50 meter. En je hebt al tafels vanaf € 195,-

Cheapskate oplossing

Voor 2 tientjes heb je een setje dat je zelfs op een keukendeur kan zetten. Moet je de deur er wel eerst effe uit trekken.

Darten

Massie is er dol op, doet het bijna dagelijks in z'n eentje op z'n zolderkamer. Compleet setje al te koop voor minder dan 4 tientjes. One hundred annnnnnd anal!

Zuipspelletjes

De kroeg kun je niet in, maar dat wil niet zeggen dat er niet gezopen kan worden. Sterker nog, we lijken alleen maar meer te drinken in deze periode. Deels uit verveling, maar ook omdat sommige mensen inmiddels wel gek zullen worden van hun kroost.

Mexen

Simpel maar effectief. Hoe meer idiote regels er bedacht worden, hoe groter de puinhoop (en kater) wordt. De spelregels vind je hier.

Kaartje blazen

Wat simpeler, maar minstens zo effectief. Spelregels hier.

Pubquiz

Ben je fan van quizzen dan kun je ook online meedoen met de pubquiz. Hoef je je kot niet voor uit dus. Check het hier.

/ / Anderen bekeken ook

Meer over
Delen

/ / Reacties