Corona-update #17: 93 patiënten overleden en 884 nieuwe besmettingen, maatregelen verlengd Nieuws
Auteur
30/03/2020 14:03

Corona-update #17: 93 patiënten overleden en 884 nieuwe besmettingen, maatregelen verlengd


Een nieuwe week, een nieuwe dag en helaas ook weer een update met daarin de nieuwste cijfers van het RIVM:

  • 93 patiënten overleden en 884 nieuwe besmettingen in Nederland
  • Meer dan 1000 Nederlandse patiënten op de intensive cares
  • Coronavirus kost Schiphol 400 miljoen
  • Red Bull wilde coureurs smetten met coronavirus
  • VS verlengt maatregelen, verwacht 200.000 doden
  • President Wit-Rusland: "Er is hier geen virus"
  • Goed nieuws: zondag wordt het 15 graden!

De maatregelen die t/m 6 april zijn aangekondigd zijn verlengd. Meer statistieken en nieuws uit het buitenland check je hier 👇

RIVM update van 30 maart

  • Het totaal aantal positief geteste patiënten: 11.750 (+884)
  • Het totaal aantal gemelde patiënten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis: 3990 (+507)
  • Het totaal aantal gemelde overleden patiënten: 864 (+93)

Net als de afgelopen dagen is gemeld, neemt het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal gemelde overledenen in Nederland minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten. Deze week zal duidelijk worden of er sprake is van een werkelijke afvlakking. In Noord-Brabant zet de afnemende trend in het aantal ziekenhuisopnames door. In Zuid-Holland, Noord-Holland, Gelderland en Limburg zijn er relatief veel ziekenhuisopnames. In de provincies Friesland, Groningen, Drenthe, Flevoland en Zeeland is het aantal ziekenhuisopnames stabiel laag.

Meer dan 1000 Nederlandse patiënten op de intensive cares

Vanochtend stond de teller van het aantal Nederlandse patiënten op de IC's op 1005, zo blijkt uit deze cijfers. De voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care (NVIC) Diederik Gommers laat weten dat het doel van 1600 bedden - die op 1 april beschikbaar moeten zijn - inmiddels behaald is, maar door de snelle stijging dreigt er toch een tekort aan bedden te komen.

Coronavirus kost Schiphol 400 miljoen

De rooskleurige prognose die Schiphol aan het begin van het jaar nog had kan dankzij de coronacrisis linea recta het raam uit. Als de vliegtuigen in juno weer kunnen vliegen neemt alsnog het aantal reizigers met 26% af en dat kost ze sowieso een slordige 400 miljoen euro omzet. Met de nadruk op áls...

Ook ASML waarschuwt voor een winstdaling en bedrijven als Toyota en Renault hebben al aangekondigd dat er fabrieken gesloten zullen worden.

Red Bull wilde coureurs smetten met coronavirus

Vandaag ook bijzonder nieuws uit de Formule 1-wereld waar Red Bull het idee besprak om hun coureurs opzettelijk met het coronavirus te smetten zodat ze immuun zouden worden:

"Het idee was om een trainingskamp te organiseren, waar zij in deze saaie tijd mentaal en fysiek kunnen trainen. Dan was het wellicht handig geweest als ze allemaal besmet waren geraakt.", aldus Marko.

Het plan werd echter snel afgeschoten, goh.

Coronanieuws uit het buitenland

Niet alleen wij hebben met het virus te kampen, ook in het buitenland domineert dit het nieuws. Al doen ze er in Wit-Rusland behoorlijk luchtig over.

VS verlengt maatregelen, verwacht 200.000 doden

Waar de grote leider eerst nog alles onder controle leek te hebben omdat ze zo incredible waren en een fantastic job deden, worden ook in Amerika de coronamaatregelen "zeker tot 30 april verlengd". Hier is overigens een goede reden voor want op basis van bepaalde rekenmodellen kan het virus alleen al in de VS tot 200.000 doden leiden...

President Wit-Rusland: "Er is hier geen virus"

Die Russen hebben het maar getroffen met Alexander Lukashenko, want als hij zegt dat er geen coronavirus in hun land aanwezig is, dan heb je natuurlijk ook helemaal niets te vrezen!

Goed nieuws: zondag wordt het 15 graden!

Gelukkig is er ook goed nieuws in deze donkere tijden, want aanstaande zondag laat de lente eindelijk echt van zich horen - al was het de laatste dagen natuurlijk wel lekker zonnig - waarbij de temperatuur voor het eerst richting de 15 graden gaat ☀️

Nou nog hopen dat het coronavirus er niet tegen kan en meteen kapotdood gaat.

Deze dingen wil je niet missen

Deze dingen wil je niet missen

Meer over
Delen

Reacties

Reacties