De Corona Lockdown dag 10: 12 alternatieve biertjes voor Corona, aangezien we dat niet meer durven drinken Fun
Auteur
25/03/2020 18:01

De Corona Lockdown dag 10: 12 alternatieve biertjes voor Corona, aangezien we dat niet meer durven drinken


Aangezien we tegenwoordig blijkbaar te bang zijn om nog een lekker fris Coronaatje (liefst met limoentje) te drinken, wij kunnen overigens niet wachten, leek het ons wel een goed idee om deze mensen een aantal alternatieven voor te schotelen.

Het corona-virus heeft brouwer Ab InBev, moeder van Coronabier, in de eerste twee maanden van dit jaar €261,2 miljoen aan omzet gekost. De uitbraak heeft geleid tot een aanzienlijke daling van de vraag in China in zowel het horeca- als het thuisgebruik segment

Radlers stoppen we er uit principe niet in, want dat is gewoon ranja die naar zeep smaakt. Mocht je zelf nog frisse aanraders hebben; drop ze dan zeker in de comments want we willen ons assortiment deze zomer eens flink uitbreiden.

Bij de lekkere gerechten van gisteren hebben we - in compleet willekeurige volgorde - 12 gangbare frisse biertjes om deze zomer van te genieten 🍻👇

1. Biri van Brouwerij 't IJ

De Biri is een uitermate frisse lager, gebrouwen met mais. Dat maakt hem ontzettend doordrinkbaar en het percentage van 4.7 maakt dat je nog best even wat langer in het zonnetje kan blijven zitten. Aan de kade smaakt ie goed maar ook daarbuiten blijkt ie het uitstekend te doen.

2. Desperados

Desperados is een bier met toegevoegd tequila-aroma met een alcoholgehalte van 5,9% Vol. Daarom heeft het ook een zoete smaak, in tegenstelling tot een gewone pils.

👉 Hier te bestellen

3. Sol

Sol bestaat sinds 1899 en is het originele Mexicaanse biertje. Het biertje gebrouwen met de zon, passie en ziel voor een lekker verfrissende smaak.

4. Vedett Extra White

Vedett Extra White is een verfrissende en crispy dorstlesser. De smaak zit vol met aroma's van citrusfruit. De afdronk is droog en heeft een licht bittertje. Uitstekend doordrinkbaar.

5. La Chouffe Soleil

Gebrouwen op basis van een mengeling van gemoute gerst, tarwe en rogge, verspreidt CHOUFFE Soleil een zoet aroma van vlierbloesems en kamille.

Een feest voor uw smaakpapillen!

6. Texelse Skuumkoppe

Nagisting op fles en ongefilterd, met een beetje gist om het extra gul te laten smaken. Hier hoeft geen schijfje citroen bij. Puur, robuust, recht door zee: bier als Texel zelf.

👉 Hier te bestellen

7. Brand Saison

Brand Saison bevat 6,5% alcohol. Het is gebrouwen met een uitgelezen mix van zomer-, speltmout en traditionele Europese hopsoorten, vergist met een typische saisongist. Dit geeft de Brand Saison zijn unieke, droge, fruitige en lichtzure karakter met een fluweelzachte bitterheid.

8. La Trappe Puur

Biologisch bovengistend trappistenbier met een mooie stevige schuimkraag. Blond van kleur en licht troebel. Fruitig en hoppig bier met een aangename bitterheid.

9. Erdinger Weissbier

Het bier heeft hergisting op de fles en het duurt drie tot vier weken om het bier te rijpen. De smaken zijn licht kruidig en mildbitter. Verder heeft dit bier een alcoholpercentage van 5,3%.

Ook de Franziskaner en de Paulaner-witbiertjes drinken heerlijk weg in zo'n extra lang glas.

10. Vagabond Witte Woestaard

Een soepel witbier. Woest van buiten. Zacht van binnen, waar Belgische kruiden het aanleggen met Amerikaanse hoparoma’s.

/ / Video van de dag

11. IJwit (Brouwerij 't IJ)

De tarwemout geeft een heerlijk frisse smaak aan het bier. De toevoeging van korianderzaad en citroen tijdens het brouwen zorgt voor de licht kruidige en citrusachtige tonen. Door de fijne licht zoete afdronk is de IJwit een geweldige dorstlesser.

12. Bottled Instinct

Mocht je single zijn en net als een groot deel van Nederland keurig thuis blijven, dan kun je natuurlijk altijd nog een 'vaginabiertje' drinken.

Krijg je misschien toch nog een beetje actie.

/ / Uitgelichte artikelen

ℹ️ Psssst. We hebben ook een gratis Android app met notificaties en minder reclame. Download hem hier!
ℹ️ Psssst. We hebben ook een gratis iOS app met notificaties en minder reclame. Download hem hier!
Meer over
Delen

/ / Reacties