Corona-update #11: 63 patiënten overleden en 811 nieuwe besmettingen, UK in lockdown Nieuws
Auteur
24/03/2020 14:02

Corona-update #11: 63 patiënten overleden en 811 nieuwe besmettingen, UK in lockdown


Onze dagelijkse update met de belangrijkste zaken omtrent het coronavirus. Vandaag:

  • 63 patiënten overleden en 811 nieuwe besmettingen
  • Alle centrale eindexamens worden geschrapt
  • Deurbeleid bij Nederlandse supermarkten
  • Spanje: ruim 500 doden in 24 uur
  • Engeland 3 weken lang in 'volledige' lockdown
  • Voorstel: Olympische Spelen 1 jaar uitstellen
  • Lockdown Wuhan over 2 weken opgeheven

RIVM update 24 maart

Sinds gisteren zijn 811 mensen positief getest op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Daarmee komt het totaal aantal positief geteste mensen op 5560. Onder hen zijn 1495 mensen die in het ziekenhuis opgenomen zijn (geweest).
63 patiënten zijn sinds de vorige update gemeld als overleden aan COVID-19. Er zijn in totaal 276 mensen gemeld als overleden aan de ziekte. De leeftijd van de overledenen ligt tussen de 55 en 97 jaar.

Alle centrale eindexamens worden geschrapt

Minister Arie Slob heeft vandaag tekst en uitleg geven over het afgelasten van de centrale eindexamens voor de scholieren:

Scholen mogen op basis van de schoolexamens bepalen of leerlingen zakken of slagen. Die tellen normaal gesproken voor de helft mee voor het eindcijfer. Voor het afnemen van de schoolexamens krijgen ze nu tot begin juni de tijd.

Het doel is om alle eindexamenkandidaten wel een volwaardig diplomate te kunnen geven waarmee ze kunnen doorstromen naar het vervolgonderwijs.

Veel leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker

Deurbeleid bij Nederlandse supermarkten

Maximaal één klant per 10 m² in de supermarkten wordt de nieuwe (tijdelijke) maatstaaf. Winkelwagens of mandjes worden verplicht; als ze op zijn mag er niemand meer naar binnen. Ook bij de HEMA wordt een strenger beleid gevoerd; daar mag je maar met maximaal 2 personen tegelijk naar binnen.

Spanje: ruim 500 doden in 24 uur

De Spaanse minister van volksgezondheid meldde dat er in de laatste 24 uur maar liefst 514 mensen zijn overleden aan het coronavirus. In totaal zijn er al 2.696 overleden waarmee Spanje na China, Italië en de VS op de 4e plek staat.

Londen, 24 maart 2020: "u moet thuisblijven"

Engeland 3 weken lang in volledige lockdown

Ook de Britse premier Boris Johnson kondigde gisteren nieuwe maatregelen aan: niet-essentiële winkels moeten haar deuren sluiten en de Britten zelf moeten thuisblijven. Ook hier lijkt dit advies aan dovemansoren gericht, want in de metro was het nog gewoon gezellig druk en op straat kon je nog gewoon over de hoofden lopen 👇

Voorstel: Olympische Spelen 1 jaar uitstellen

Het nieuws waarvan je wel wist dat zou komen: de Japanse premier Shinzo Abe heeft het Internationaal Olympisch Comité voorgesteld de Olympische Spelen van Tokio een jaar uit te stellen. Dat geeft tenminste enige vorm van duidelijkheid en hoeven de sporters niet meer sneaky op trainingscomplex Papendal in te breken.

Gelukkig is er ook vandaag weer GOED nieuws

Het gaat zo goed in Wuhan dat daar de volledige lockdown wordt opgeheven. Over 2 weken mogen de inwoners van de miljoenenstad weer reizen, mits ze gezond zijn.

Wij zitten voorlopig nog wel even thuis, maar dankzij deze handige website kun je checken hoe lang het nog duurt voordat het 'juno' is.

Ook de moeite waard

Ook de moeite waard

📣 Werkt er iets niet goed, of heb je feedback? Mail of app ons via WhatsApp!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties