BIOS uitlezen...
Corona-update #3: 40 à 50 Nederlanders op IC, video Nederlandse vrouw in Italië gaat viral Nieuws
Auteur
15/03/2020 10:31

Corona-update #3: 40 à 50 Nederlanders op IC, video Nederlandse vrouw in Italië gaat viral


Een nieuwe dag en dus ook een nieuwe rits aan nieuwsberichten over het coronavirus:

Samenvatting:

  • 40 à 50 Nederlanders liggen op de intensive care
  • 16-jarige Sehraz uit Breda is besmet met het coronavirus
  • Video Nederlandse vrouw in Italië gaat viral
  • Luchtvaart stopt met vliegen naar het buitenland
  • BN'ers hebben ook een mening over het coronavirus

👉 Informatie over de actuele besmettingen in Nederland vind je op ons dashboard.

UPDATE: aantal besmettingen opgelopen tot 1135, aantal doden 20

'Het is gewoon een buikgriep', zei de dokter tegen Sehraz

Terwijl de straten steeds leger en leger worden, en de Belgen lekker hier komen stappen omdat daar alles is gesloten, is gisteren duidelijk geworden dat zo'n 40 à 50 Nederlanders (waarvan de helft onder de 50 jaar) op dit moment op de intensive care liggen.

Ook de 16-jarige Sehraz uit Breda is besmet met het coronavirus en ligt op de intensive care van het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. Zijn familie heeft maar één bericht: "Word wakker en neem dit virus serieus."

Nederlandse vrouw in Italië

Als een nieuwsbericht misschien niet echt binnenkomt dan openen de onderstaande video's van Sandra Weverling wellicht je ogen. Zij vertelt dat ook in Italië het 'griepje' eerst werd weggelachen, maar ondertussen is de situatie dusdanig omgeslagen dat ze ons wil waarschuwen.

Spoedoverleg sluiting scholen

Ondanks dat TK-voorzitter Arib aangaf dat geen van de andere partijen (op PvdD na) het spoeddebat steunde, dringt de Federatie Medisch Specialisten toch aan op een spoedoverleg over het niet naar school sturen van kinderen. Ook al zijn ze misschien minder ontvankelijk voor het virus, ze kunnen het wel doorgeven.

Luchtvaart stopt met vliegen


Een aantal reisorganisaties wacht in ieder geval niet af en heeft besloten ál hun reizen en cruises tot en met 31 maart te annuleren. Sunweb heeft laten weten tot 17 april überhaupt niet meer naar Turkije te vliegen. 

"Het wintersportseizoen in Frankrijk is per direct voorbij. Alle ski-resorts sluiten vandaag hun deuren wegens het coronavirus en blijven dicht tot het einde van het skiseizoen"

BN'ers en het coronavirus

Gelukkig zijn er ook BN'ers die deze situatie aangrijpen om zichzelf weer eens in de picture te zetten, want nu het nieuws door het coronavirus wordt gedomineerd, zit orakel Peter R. natuurlijk werkeloos thuis omdat er geen aandacht voor misdaad is.

Acteur Victor Reinier vond het wel een mooi moment om zijn ongenoegen tegenover Geert Wilders weer eens te etaleren, wat hem niet in dank werd afgenomen

Ook de moeite waard

Ook de moeite waard

📷 Nog niet uitgescrold? Bekijk onze oneindige picdump of gifdump!

Reacties

Reacties

Personen