De gepeste Quaden Bayles blijkt tóch 9 jaar oud, maar het verhaal is nog niet klaar... Random
Auteur
23/02/2020 10:46

De gepeste Quaden Bayles blijkt tóch 9 jaar oud, maar het verhaal is nog niet klaar...


Het verhaal begon een paar dagen geleden met een video van een jongetje met dwerggroei, dat huilend op de achterbank zat nadat hij opgehaald was van school. Huilend van verdriet omdat hij gepest zou worden. Hij riep dat hij niet meer wilde leven.

Zijn moeder, Yarraka Bayles, was er he-le-maal klaar mee, wist zich geen raad meer en besloot het te filmen en de video online te gooien. Het resultaat: de video ging wereldwijd viral.

Reacties

Het internet reageerde uiteraard massaal en er kwamen veel steunbetuigingen vanuit allerlei hoeken. Zelfs van bekende acteurs, waaronder Hugh Jackman.

Inzamelactie

Brad Williams, een Amerikaanse stand-upcomedian en acteur, startte zelfs een inzamelactie via GoFundMe, om Quaden te supporten, waar inmiddels al meer dan 460k dollar is opgehaald. Dat zijn héél wat tripjes naar Disney...

Was het hele verhaal een hoax?

Niet iedereen vond het verhaal geloofwaardig en al snel kwamen er allerlei berichten naar buiten waaruit zou blijken dat de jongen het met zijn moeder allemaal in scene zou hebben gezet.

Daarnaast bleek Quaden namelijk een acteur, maar er werd ook getwijfeld aan zijn leeftijd. Hij zou namelijk geen 9, maar 18 jaar oud zijn en dus allemaal vooropgezet om geld mee te verdienen. 

Dit soort video's hielpen niet echt mee

Waarin Quaden zijn verdiende geld als acteur laat zien

Maar hoe zit het nou echt dan?

In het kort lijkt de conclusie te zijn dat hij écht 9 jaar jong is, wél een acteur is, maar ook écht gepest werd. Tegenwoordig worden kinderen namelijk al geboren als influencer, dus is het helemaal niet zo gek dat je op je 9e al te boeken bent als model en acteur. 

Het misverstand over zijn leeftijd dat de wereld werd ingebracht door Jasmein Dowe, is aan te tonen doordat Quaden 5 jaar geleden al eens in een documentaire te zien was in verband met zijn lichamelijke afwijking. Daar is een 4-jarige Quaden te zien en dus is het ook vrij onwaarschijnlijk dat hij op dit moment 18 zou zijn. 

Quaden als 4-jarig jochie

Een vriendin van de familie, Marianna Lopez Oritz, bevestigt het hele verhaal:

“Ima say this once and that’s that.. I’ve known about Quaden since before this s**t blew up. Yes, he’s 9! Dwarfism is not a joke,” she wrote.

“Is he a model or actor? S**t, so are a lot of kids... That doesn’t mean s**t! All the money in the world cant change a disability or the pain that comes from it.

Eind goed al goed?

Nog niet helemaal. Want er is gister ook een video uitgelekt waarin te zien is dat Quaden het zwaar beladen en oh zo verboden N-woord gebruikt én gaat er een theorie rond waarin beweerd wordt dat niet zijn moeder, maar zijn oudere zus Lili Bayles de video opgenomen zou hebben, en al jaren misbruikt maakt van zijn ziekte met als doel geld te verdienen. Weg sympathie...

Deze dingen wil je niet missen

Deze dingen wil je niet missen

👀 Gezocht: parttime webredacteur die het (nog) beter kan dan wij. Heb je tijd over? Stuur ons een mailtje.
Meer over
Delen

Reacties

Reacties