Tot Europarlementariër verkozen YouTuber onthult welk exorbitant bedrag hij ontvangt en mag uitgeven Politiek
Auteur
10/07 16:45

Tot Europarlementariër verkozen YouTuber onthult welk exorbitant bedrag hij ontvangt en mag uitgeven


Hij is sinds dit jaar parlementslid voor Cyprus

YouTuber Fidias Panayiotou, op het internet beter bekend als Fidias, is dit jaar verkozen tot parlementslid voor zijn land Cyprus en mag dus naar Brussel om daar mee te vergaderen, te stemmen en beslissingen te nemen. 

Dat dat een goedbetaald baantje is weet bijna iedereen, maar deze bedragen zijn bizar te noemen. De leden krijgen niet alleen een torenhoog maandsalaris, maar ook een bedrag per dag dat ze aanwezig zijn, ongelooflijke reiskostenvergoedingen en zelfs duizenden euro's om hun werk te promoten. Wij gaan even solliciteren.

Tom Staal onthult

11 jaar geleden trok Tom Staal samen met Daniël van der Stoep ook al eens naar het Europarlement in Brussel en Straatsburg en ook hij onthulde daar de torenhoge bedragen die de leden krijgen. Sterker nog, hij wist zelfs een aantal leden te ontmaskeren. Zij schreven zich namelijk dagelijks in om zo het dagbedrag van € 300,- te ontvangen maar gingen daarna direct naar huis. Ook wisten ze te vertellen dat leden uit het Oostblok letterlijk mensen in dienst namen om alleen met de auto heen en weer te rijden naar Brussel. De reden? Een bijzonder royale kilometervergoeding. Zelf namen de leden namelijk gewoon een goedkoop ticketje Easyjet...

Tom Staal in Straatsburg

En in Brussel

/ / Deze dingen wil je niet missen

Meer over
Delen

/ / Reacties