BIOS uitlezen...
Hoera: Brussel gaat met automatische systemen ook al bepalen hoe hard je rijdt Nieuws
Auteur
06/05/2021 10:17

Hoera: Brussel gaat met automatische systemen ook al bepalen hoe hard je rijdt


Hou je ervan zo af en toe eens flink je gaspedaal in te trappen en je auto nu en dan flink op z'n donder te geven? Helaas, vette pech voor de kabouters want naast dat dat nu al niet mag wordt dat straks ook nog eens onmogelijk. Althans, als het aan de EU ligt want nadat ze eerder al bepaalden hoeveel met watt jouw stofzuiger mag zuigen zou het zomaar kunnen dat je straks vastzit aan een automatische snelheidsbegrenzer.

Oftewel, gps in je waggie en zodra je auto doorkrijgt dat je ergens 100 mag gaat 'ie ook daadwerkelijk niet meer harder. Een andere optie is dat als je de maximumsnelheid overschrijdt er een rete-irritante piep uit je dashboard komt. Toekomstmuziek? Nee hoor, zou vanaf volgens jaar al standaard in nieuw verkochte auto's moeten zijn en vanaf 2024 zelfs verplicht.

Zou het aantal verkeersdoden in Europa met 20 procent kunnen verminderen en binnen een periode van vijftien jaar maar liefst 25.000 doden op Europese wegen kunnen voorkomen. Hoeveel vloekende en scheldende mensen dit achter het stuur veroorzaakt is niet duidelijk. Jij mag best een auto kopen, maar WIJ bepalen hoe hard je ermee rijdt. Moehahahaa!

Geniet er dus nog maar effe lekker van, en in de tussentijd maar hopen dat die kaartsystemen een beetje up-to-date zijn. We zien de krantenkoppen al wel voor ons: "Enorme kettingbotsing op de A1 omdat Henk z'n auto niet harder wilde dan 30 km/u." Lang leve de EU!

"Henk, rij es door!" "JA IK KAN NIET HARDER!"

Oftewel, we gaan van dit...

...naar dit.

Trending vandaag

Trending vandaag

Meer over
Delen

Reacties

Reacties