BIOS uitlezen...
Taiwanese student probeert verzekering te flessen door zijn benen te laten amputeren Bizar Taiwan Criminal Investigation Bureau
Auteur
27/03 14:53

Taiwanese student probeert verzekering te flessen door zijn benen te laten amputeren


Het verhaal van Zhang rammelde aan alle kanten

Een 23-jarige student uit Taiwan, die net iets teveel schulden heeft, wordt ervan beschuldigd de verzekering te hebben opgelicht. Nadat hij veel geld verloor met crypto's dacht Zhang een slim plannetje te hebben door een aantal verzekeringen op zijn lichaam af te sluiten. Vervolgens hing hij zijn benen tien uur lang in droogijs waardoor artsen ze - als gevolg van bevriezing - moesten amputeren. Meneertje Zhang dacht hiermee 1,1 miljoen euro op te kunnen strijken.

Te warm voor bevriezing

Het medisch personeel vertrouwde het verhaal over bevroren benen door een scooterongeluk niet. Snel onderzoek leidde de politie naar een ijs-emmer, verzekeringspapieren, vijf mobieltjes en een computer met het fraudeplan erop. Bovendien was het 6 tot 17 graden op de dag van het zogenaamde ongeluk. Ergo: te warm voor bevriezing.

Eerst leek Zhang met €6.400 van één verzekeringsmaatschappij weg te komen, maar toen kregen de andere vier lucht van de fraude en nu werken ze samen om hem aan te pakken.

Anderen bekeken ook

Anderen bekeken ook

Meer over
Delen

Reacties

Reacties