BIOS uitlezen...
De Britse complot-machine draait op volle toeren: Kate Middleton zou helemaal niet meer leven AI
Auteur
25/03 14:01

De Britse complot-machine draait op volle toeren: Kate Middleton zou helemaal niet meer leven


Haar laatste video zou met AI gemaakt zijn

Het was onlangs toch wel een schok voor velen: Kate Middleton vertoonde zich ineens weer in een video, waarin ze uitlegde waarom ze van de radar was verdwenen. Er was kanker bij haar ontdekt, en ze is met de behandeling daarvan begonnen. Voor haar pittig, voor haar familie heftig, maar in elk geval reden voor complotdenkers om de zaak te laten rusten en de koninklijke familie iets meer rust te gunnen. Zou je denken.

De video heeft de complotdenkers namelijk een hele nieuwe lading stokken gegeven om mee te slaan, want volgens hen is de video overduidelijk geilmd voor een greenscreen, is de hele handel door AI in elkaar gezet en is Kate ondertussen allang overleden. Daarvoor dragen ze een aantal bewijzen aan.

De video zoals 'ie onlangs werd vrijgegeven

Dit zou de bron van de video zijn

Velen denken dat de recente video een deepfake is, met deze video als bron. De basis daarvan is het feit dat ze dezelfde trui en hetzelfde kapsel zou dragen. De video is 7 á 8 jaar oud en een royal zou na al die tijd natuurlijk nooit diezelfde trui dragen.

De magische ring

De ring die ze draagt lijkt op enkele momenten op magische wijze te verdwijnen en terug te komen, iets dat volgens sommigen wijst op digitale manipulatie.

De stem is gemanipuleerd

Volgens sommigen is in deze video duidelijk te horen dat de stem is gemanipuleerd, als je deze op lagere snelheden afspeelt.

Debunked?

Een filmmaker genaamd Laurence Boxley mengde zich ook in de discussie, en hij heeft alle geruchten geprobeerd te debunken vanuit een technisch perspectief:

Ik heb een diploma in film- en audioproductie. Ik heb de video grondig doorgenomen met de gedachte dat het een deepfake/groenscherm kon zijn, en vervolgens geprobeerd te ontkrachten wat mij opviel. Hier is mijn mening:

Ring die verdwijnt - Bewegingsonscherpte. (Ik heb zelfs meer bewegingsonscherpte toegevoegd en de ring wordt van nature moeilijker te zien bij beweging).

Hoewel er groene reflecties op de bank zijn die wijzen op een groenscherm - Lijkt het de reflectie van gras te zijn.

Wazige achtergrond - ze gebruiken wat lijkt op een 50-70mm lens met een laag F/T diafragma waardoor het een grote scherptediepte zal hebben, vooral als het op een fullframe camera is geschoten, wat waarschijnlijk zo is.

Als je snel door de video in Adobe bladert, kun je zien dat de belichting tegelijkertijd verandert op haar en de achtergrond vanwege veranderingen in de wolken, de schaduwen bewegen ook lichtjes van links naar rechts omdat de zon van links naar rechts beweegt.

Ik heb naar een andere video van haar gekeken waarin ze een toespraak houdt van jaren geleden die met een vergelijkbare lens is geschoten en ja, ze kan een teleprompter lezen vanaf een afstand van ongeveer 5 meter (Ongeveer hoe ver de camera weg is).

Haar spraak vertragen vergeleken met een andere video van haar laat geen verschil/kunstmatige kwaliteiten zien, AI stemklonen heeft robotachtige kwaliteiten als het vertraagd wordt. - Haar timbre en spraakpatronen klonken ook hetzelfde.

Haar knipperfrequentie is snel, wat meestal een weggever is bij deepfakes, maar haar knipperfrequentie is hetzelfde in andere toespraken.

Tot slot is het een beetje vreemd dat de bomen/bloemen niet bewegen, maar dit zou eenvoudig verklaard kunnen worden door weinig wind en hoge muren (Ze zouden hoge muren hebben voor bescherming). - Mijn tuin heeft hoge muren en als er weinig wind is, dan zijn de planten stil.

Iedereen heeft zijn eigen mening, en normaal gesproken geef ik niet veel om het koninklijk huis, maar ik wilde mijn vaardigheden op de proef stellen.

Veel complotdenkers geloven echter helemaal niks van zijn conclusie, dus de discussie zal voorlopig nog wel even doorgaan.

Poll

Poll

Zo makkelijk is deepfaken!

Vandaag ook veel bekeken

Vandaag ook veel bekeken

📣 Werkt er iets niet goed, of heb je feedback? Mail of app ons via WhatsApp!
Meer over
Delen

Reacties

Reacties