BIOS uitlezen...
Journaliste bestaat volgens DNA-laboratorium voor 25% uit labrador Nieuws
Auteur
15/03 19:02

Journaliste bestaat volgens DNA-laboratorium voor 25% uit labrador


Ze wilde hiermee de testbedrijven op de proef stellen

Ook in Nederland zie je wel eens advertenties van bedrijven die je complete dna kunnen analyseren en aan de hand daarvan kunnen vaststellen waar je voorouders vandaan zouden komen, maar in Amerika struikel je over dat soort reclames en bedrijven. Sterker nog, je kunt daar ook met het grootste gemak je huisdier aan zo'n test onderwerpen, maar hoe betrouwbaar is zoiets? Reden genoeg voor journaliste Christina Hager van tv-zender WBZ om de proef op de som te nemen.

Zij stuurde echter niet het dna van haar viervoeter, maar van zichzelf op en wat bleek? Hager bestaat voor 40 procent uit Alaska-malamute, 35 procent uit shar-pei en voor 25 procent uit labrador. Toch wel een schokkende ontdekking. Dierenarts en bio-ethicus Lisa Moses reageerde op het voorval:

Ik vind dit een serieuze afknapper. Het bedrijf zou toch moeten weten of ze het dna van een hond hebben geanalyseerd of niet.

Kleine sidenote: het ging hier om de resultaten van het bedrijf DNA My Dog. De bedrijven Orivet en Wisdom Panel gaven aan dat zij aan de hand van het dna geen betrouwbare resultaten konden leveren. Of Christina inmiddels heel hard met haar pootje op de grond stampt als je haar achter haar oor kriebelt vertelt het verhaal niet.

Deze dingen wil je niet missen

Deze dingen wil je niet missen

Meer over
Delen

Reacties

Reacties