Peta Nederland: de Efteling moet paarden uit draaimolens verbannen Nieuws Efteling
Auteur
08/02 17:03

Peta Nederland: de Efteling moet paarden uit draaimolens verbannen


"Niet meer van deze tijd"

Nadat eerder al Monsieur Cannibale na een petitie met 1.500 handtekeningen werd gecanceld, lijkt het nu de beurt aan de arme paardjes van de draaimolens.

Dierenrechtenorganisatie Peta Nederland is namelijk van mening dat de Efteling paarden en andere dieren uit draaimolens moet verwijderen. Volgens hen vieren carrousels met een dierenthema de uitbuiting van bewuste wezens. Peta US heeft eerder al een vergelijkbare oproep gedaan aan de grootste producent van draaimolens in de Verenigde Staten.

Kijk dan hoe zielig dit eruitziet! 😭

Janneke Hogervorst, de dierenfluisteraar van Peta Nederland, trekt ten strijde tegen het prehistorische idee dat beesten er zijn voor onze lol. Ze zegt dat pretparken, zonder het misschien te beseffen, kinderen het foute idee geven dat het normaal is om dieren te gebruiken als levende kermisattracties. Peta Nederland staat dus als een blok achter de oproep van hun Amerikaanse broeders en zusters, omdat dit een dikke middelvinger is naar dierenleed.

Peta komt met het briljante idee om draaimolens te pimpen met alles behalve dieren. Denk aan scheurende auto's, vliegende vliegtuigjes, stoere bulldozers, buitenaardse ruimteschepen, kleurrijke regenbogen, magische vallende sterren en heksen op bezems. Zo krijgen de kids mee dat dieren niet onze persoonlijke entertainers zijn, maar wezens met gevoelens van angst, pijn, blijdschap en liefde. 

Poll

Poll

Check dit ook even

Check dit ook even

👀 Gezocht: parttime webredacteur die het (nog) beter kan dan wij. Heb je tijd over? Stuur ons een mailtje.
Meer over
Delen

Reacties

Reacties