Tuurlijk: Monsieur Cannibale in Efteling na petitie met 1.500 handtekeningen gecancelled Nieuws
Auteur
24/06/2021 12:39

Tuurlijk: Monsieur Cannibale in Efteling na petitie met 1.500 handtekeningen gecancelled


Even een kleine berekening: 17 miljoen mensen in Nederland en 5,4 miljoen jaarlijkse bezoekers aan de Efteling. Daar stellen we tegenover: een anonieme petitie met MAAR LIEFST 1.500 handtekeningen. Gewoon even om alles in perspectief te stellen, want wat gaat er gebeuren?

Jawel, de Efteling gaat Monsieur Cannibale na 33 jaar aanpassen omdat de attractie nou eenmaal ongelooflijk racistisch is. Overduidelijk. Zo extreem overweldigend racistisch dat dus maar liefst 0,01% van de Nederlandse bevolking en 0,03% van de jaarlijkse bezoekers van de Efteling de petitie tekende. Tsjah, met die cijfers is er maar één oplossing mogelijk: ombouwen.

De attractie met de kookpotten en het muziekje dat je nog wekenlang in je hoofd hebt zitten wordt omgebouwd naar een Sindbad-thema. Waarom? Nou:

De gebruikte vertellingen van Sindbad en zijn zeereizen kennen een groot reservoir van culturele personages. Dit biedt vele mogelijkheden die, in combinatie met de ambitie van de Efteling om op een inclusieve manier verhalen te vertellen, vast zorgen voor een positief geschetst beeld van de rijke Arabische cultuur.

Heel de Efteling staat compleet vol met karikaturen, van dikke blanke mannen (Holle Bolle Gijs) tot aan overdreven interpretaties van alle wereldbewoners (Carnival Festival), al is die laatste al eens aangepast vanwege eenzelfde soort kritiek. Vanaf zéér binnenkort dus in elk geval één grappige karikatuur minder. Oh, en de kosten voor de verbouwing? 2,7 miljoen. Hatseflats.

Overigens is er ook al een petitie gestart om de attractie te behouden, al hebben we zo'n voorgevoel dat dat weinig uit gaat halen.

Geniet er nog maar even van...

Geert is boos

De oplossing?

Uh-oh...

He had us in the first half, not gon' lie

/ / Deze dingen wil je niet missen

ℹ️ Psssst. We hebben ook een gratis Android app met notificaties en minder reclame. Download hem hier!
ℹ️ Psssst. We hebben ook een gratis iOS app met notificaties en minder reclame. Download hem hier!
Meer over
Delen

/ / Reacties