BIOS uitlezen...
Congolese vrouw die woning weigerde heeft spijt en mag nu naar een hotel Nieuws
Auteur
02/02 12:15

Congolese vrouw die woning weigerde heeft spijt en mag nu naar een hotel


Op kosten van de gemeente, dat dan weer wel

Een paar weken geleden was er flinke ophef, want er werd een Congolese vrouw mét haar 5 kinderen in Katwijk uit een AZC gezet. Dat had ze overigens aan zichzelf te danken, want de reden was dat ze een aangeboden huis weigerde omdat deze te klein zou zijn. Best gek, want 4 slaapkamers en 91 vierkante meter zou toch een stuk beter moeten zijn dan het AZC, en al helemaal dan het land dat ze ontvlucht is. Hoe dan ook, ze weigerde en werd het centrum uitgezet.

Gisteren werd duidelijk dat ze voorlopig in een hotel mag verblijven omdat de rechter vond dat de vrouw en haar kinderen tussen de vijf maanden en negen jaar niet op straat mogen belanden. Een jurist van de gemeente liet weten dat Haarlem haar hotelkosten voorlopig betaalt. Die kosten werden tot nog toe door stichting Stem in de Stad betaald.

De vrouw zou volgens de rechter tevens onvoldoende zelfredzaam zijn door haar gebrekkige kennis van de Nederlandse en Engelse taal, en ook zou ze teveel geïnstitutionaliseerd zijn door haar lange verblijf in het AZC: "Ex-gevangenen krijgen intensieve begeleiding als ze na een celstraf weer terug in de samenleving komen. Zij niet."

8 jaar geleden werd er over het AZC in Katwijk gestemd

Veel besproken

Veel besproken

Meer over
Delen

Reacties

Reacties