BIOS uitlezen...
Moeder van 5 kinderen uit AZC Katwijk gezet na weigeren "te kleine" woning Nieuws
Auteur
21/12/2023 13:00

Moeder van 5 kinderen uit AZC Katwijk gezet na weigeren "te kleine" woning


De rechter heeft beslist!

Een bizar verhaal uit Katwijk, waar het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers) een zaak had aangespannen tegen een Congolese vrouw die in het asielzoekerscentrum verbleef. Zij kreeg, samen met haar 5 kinderen, in september een woning in Haarlem aangeboden. Deze was voorzien van een woonkamer, vier slaapkamers en een zolder, maar na bezichtiging weigerde zij het huis. Waarom? Ze vond 'm te klein.

Ze kreeg nog een week om over haar beslissing na te denken, want er zat wel een consequentie aan: weigerde ze de woning dan moest ze het AZC verlaten. Daartoe werd ze in oktober gesommeerd, maar hier werkte ze niet aan mee waarna het COA een rechtszaak startte. De rechter ging in deze zaak met het COA mee, omdat de woning volgens hem "aan de krappe kant, maar wel passend is". Ook had ze vanuit dit huis de mogelijkheid verder te kijken naar een grotere woning.

De vrouw zal uiterlijk morgen het AZC moeten verlaten, samen met haar kinderen. Daarvan hebben er drie (minderjarig) een verblijfsvergunning, een recent geboren tweeling heeft deze nog niet.

Rutger bezocht eerder Ter Apel en sprak met de inwoners

Vandaag ook veel bekeken

Vandaag ook veel bekeken

Meer over
Delen

Reacties

Reacties