BIOS uitlezen...
Wouter de Winther onthult: Rutte adviseerde Yesilgöz over gedoogpositie bij formatie Politiek
Auteur
24/01 15:00

Wouter de Winther onthult: Rutte adviseerde Yesilgöz over gedoogpositie bij formatie


Zo wilde hij Pieter Omtzigt voor zijn!

Journalist Wouter de Winther maakt de tongen nogal los in zijn wekelijkse column in De Telegraaf, want hij doet daarin een bizarre onthulling: demissionair premier Mark Rutte adviseerde Dilan Yesilgöz om vlak voor de formatie een gedoogrol te claimen, om zo het NSC van Pieter Omtzigt een stap voor te zijn.

VVD en de spreidingswet

Daar blijft het niet bij, want hij doet ook een boekje open over de ommezwaai die de VVD-senatoren maakten ten opzichte van de spreidingswet, die inmiddels is aangenomen. Hij vertelde namelijk dat er al zeker vier Eerste Kamerleden van de VVD ’sowieso van plan waren om voor de wet te stemmen.

"Leugenachtig blufpoker"

De Winther lijkt geen mogelijkheid onbenut te laten om de VVD in deze column volledig te slopen. In een terugblik op de afgelopen 13 jaar met deze partij aan het roer, en laat daarbij geen spaan van hen heel.

Met leugenachtig blufpoker werden politieke tegenstanders als Emile Roemer (SP) opzij gezet, werden verkiezingsbeloftes niet waargemaakt en werden allianties gesloten met partijen die de dag ervoor nog door de VVD als aartsvijand waren afgeschilderd. Het was met regelmaat schaamteloos, maar zolang er gewonnen bleef worden, keek het kader en eigenlijk ook de achterban de andere kant op.

Nee, Wouter maakt hier bij de VVD geen vrienden mee...

De volledige column is hier te lezen.

Bij VI hield hij zich wat meer afzijdig

Vandaag ook veel bekeken

Vandaag ook veel bekeken

Meer over
Delen

Reacties

Reacties