BIOS uitlezen...
Lijstje: deze beroemdheden zijn in 2023 naar de eeuwige jachtvelden vertrokken Celebs
Auteur
30/12/2023 20:03

Lijstje: deze beroemdheden zijn in 2023 naar de eeuwige jachtvelden vertrokken


In memoriam

Het is een van de zekerheden in het leven: naast dat je belasting moet betalen gaat ook iedereen een keer dood. Alhoewel dat dus eigenlijk niets bijzonders is, aangezien zo'n 60.510.530 (and counting) mensen dat dit jaar gedaan hebben, zitten daar soms mensen tussen die je liever niet wil missen. Je geliefden en familie natuurlijk, maar soms ook beroemdheden. Mensen waar je naar opkeek, waarvan je graag muziek luisterde of die je graag in films en series terugzag, of mensen die je op een andere manier zijn bijgebleven.

Daar waren er in 2023 helaas weer genoeg van, en ook dit jaar hebben we daar, net als in 2022, weer een kleine in memoriam van gemaakt.

2 januari - Ken Block (55)

Ken Block was een Amerikaans rallyrijder en mede-oprichter van DC Shoes. In 2011 kwam hij uit in het wereldkampioenschap rally met een Ford Fiesta RS WRC. Verder werd hij wereldberoemd met zijn bizarre "Gymkhana"-stunts.

BSR Agency

27 maart - Wim de Bie (83)

Wim de Bie was een Nederlands cabaretier, schrijver en zanger. Hij is vooral bekend geworden als lid van het duo Van Kooten en De Bie (samen met Kees van Kooten), dat jarenlang op televisie voor de VPRO programma's maakte.

Wikimedia || Roel Wijnants-roel1943

4 april - Bokito (27)

Bokito was een zilverruggorilla die van 2005 tot zijn overlijden verbleef in Diergaarde Blijdorp, een dierentuin in Rotterdam. De gorilla ontsnapte in 2007 uit zijn verblijf en takelde een bezoekster, die hem bijna dagelijks bezocht, zwaar toe.

Wikimedia || Maarten Visser

25 april - Paul van Vliet (87)

Paul van Vliet was een Nederlands cabaretier en goodwillambassadeur voor UNICEF. Hij doorliep het gymnasium aan het Christelijk Gymnasium Sorghvliet in Den Haag en behaalde in 1963 de meestertitel rechten aan de Rijksuniversiteit van Leiden.

Wikimedia || Roy Beusker

27 april - Jerry Springer (79)

Gerald Norman (Jerry) Springer was een Amerikaanse televisie- en radiopresentator en politicus. Hij presenteerde zijn eigen legendarische praatprogramma en radioprogramma en was tot zijn overlijden actief lid van de Democratische Partij.

Wikimedia || David Shankbone

24 mei - Tina Turner (83)

Tina Turner, artiestennaam van Anna Mae Bullock was een zangeres en actrice. Amerikaans van geboorte, verruilde ze haar nationaliteit in 2013 voor die van Zwitserland. Ze stond bekend als de Queen of Rock 'n' Roll.

Wikimedia || Philip Spittle

12 juni - Silvio Berlusconi (86)

Silvio Berlusconi was een Italiaanse ondernemer en politicus. Hij was driemaal premier van Italië. Hij was de leider van de politieke partij Forza Italia, oprichter van het Italiaans media-imperium Mediaset en een van de eigenaren van de Italiaanse voetbalclub AC Milan. Hij was met een geschat vermogen van zeven miljard euro in 2023 een van de rijksten van Italië.

Wikimedia || European People’s Party

26 juli - Sinéad O'Connor (56)

Sinéad O'Connor was een Ierse singer-songwriter en politiek activiste. In 2017 ging ze zich Magda Davitt noemen en vanaf 25 oktober 2018 droeg ze de naam Shuhada' Davitt vanwege haar bekering tot de islam, om vervolgens over te gaan tot de naam Shuhada' Sadaqat. Haar artiestennaam bleef altijd Sinéad O'Connor.

Wikimedia || Bryan Ledgard

20 september - Erwin Olaf (64)

Erwin Olaf, geboren als Erwin Olaf Springveld was een Nederlands fotograaf. Zijn fotografiestijl kenmerkte zich door zijn geënsceneerde settings en poses, waarbij hij elk detail onder controle had. Olaf had wereldwijd een grote reputatie en was een van de bekendste fotografen van Nederland. Het menselijk lichaam stond centraal in zijn werk, van seksualiteit tot vergankelijkheid. Olaf maakte meerdere malen portretten van de koninklijke familie.

Wikimedia || Sebastiaan ter Burg

28 oktober - Matthew Perry (54)

Matthew Langford Perry was een Amerikaans-Canadese acteur. Perry werd vooral bekend als Chandler Bing in de televisieserie Friends.

BSR Agency

30 november - Shane MacGowan

Shane Patrick Lysaght MacGowan was een Ierse muzikant. Hij is het bekendst als leadzanger van The Pogues, een punk-/folkband die haar grootste populariteit genoot in de jaren tachtig. Daarnaast heeft hij solomateriaal uitgebracht en samengewerkt met onder meer Kirsty MacColl, Joe Strummer, Nick Cave, Steve Earle en Sinéad O'Connor.

Wikimedia || Masao Nakagami

Trending vandaag

Trending vandaag

Meer over
Delen

Reacties

Reacties