BIOS uitlezen...
Lijstje: dit zijn de 15 bekendste gezichten die in 2022 het hoekje om zijn gegaan Random
Auteur
30/12/2022 20:02

Lijstje: dit zijn de 15 bekendste gezichten die in 2022 het hoekje om zijn gegaan


Dit jaar zijn er in totaal bijna 67 miljoen (and counting) bekende en onbekende mensen overleden. Van Bob Saget tot Vader Abraham en van Piet Paulusma tot Maxi Jazz. Als we de hele lijst onder elkaar moet zetten dan zijn we nog wel een tijdje bezig, dus we hebben het bij deze 15 gehouden die wat ons betreft (ja, subjectief) een eervolle vermelding moeten krijgen.

9 januari - Bob Saget (65)

Saget werd vooral bekend door zijn rol van Danny Tanner in de sitcom Full House, later in Fuller House en als presentator van America's Funniest Home Videos. In de populaire Amerikaanse serie How I Met Your Mother was hij de voice-over van Ted Mosby.

BSR Agency

20 maart - Piet Paulusma (65)

Pieter Paulusma was een Nederlandse weerman. Zijn eerste weerberichten maakte Paulusma voor de Franeker Courant. Daarna volgde in 1985 zijn radiodebuut als weerman bij Omrop Fryslân, en volgden optredens in andere media, zoals het Friesch Dagblad en RTV Noord. In 1988 zette hij zijn weerbedrijf Piet Paulusma Meteo Service op. In 1994 verscheen hij voor het eerst op televisie, voor het weerbericht van Omrop Fryslân.

BSR Agency

25 april - Henny Vrienten (73)

Hendrikus Cornelis Jacoba (Henny) Vrienten was een Nederlandse componist, gitarist, bassist, pianist en zanger. Hij werd bij het grote publiek bekend als leadzanger en bassist van de ska- en nederpopband Doe Maar.

BSR Agency

26 mei - Willibrord Frequin (80)

Willibrordus Jan Louis Maria (Willibrord) Frequin was een Nederlands journalist en televisiepresentator. Frequin begon in 1963 zijn journalistieke loopbaan bij de KRO als assistent-regisseur bij Studio Sport en andere grote evenementen, maar hij werd vooral bekend als reporter voor KRO's Brandpunt. In die hoedanigheid ontmoette hij onder andere paus Johannes Paulus II en Moeder Teresa.

BSR Agency

20 augustus - Bram Peper (82)

Abraham (Bram) Peper was een Nederlands burgemeester, politicus en hoogleraar sociologie. Hij was van 1982 tot 1998 burgemeester van Rotterdam en van 1998 tot 2000 minister van Binnenlandse Zaken. Peper was lid van de Partij van de Arbeid.

30 augustus - Michail Gorbatsjov (91)

Michail Sergejevitsj Gorbatsjov was van 1985 tot 1991 secretaris-generaal van de Communistische Partij van de Sovjet-Unie (CPSU) en van 1990 tot 1991 president van de Sovjet-Unie (USSR).

8 september - Queen Elizabeth (96)

Elizabeth Alexandra Mary was als Elizabeth II van 6 februari 1952 tot haar overlijden op 8 september 2022 koningin van het Verenigd Koninkrijk van Groot-Brittannië en Noord-Ierland, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland.

BSR Agency

28 september - Coolio (59)

Coolio, pseudoniem van Artis Leon Ivey Jr. was een Amerikaans rapper, acteur en platenproducer. Hij is vooral bekend van de hit Gangsta's Paradise, afkomstig van de soundtrack van de film Dangerous Minds.

BSR Agency

3 oktober - Léonie Sazias (65)

Léonie Sazias was een Nederlands parlementslid, beeldend kunstenares en tv-presentatrice. Eerst ging ze aan het werk bij Veronica, later ook bij de AVRO, TROS, RTL 4 en FOX. Ze presenteerde diverse programma's, waaronder in 1985 en 1986 talkshow Ruud en Leonie bij de AVRO met Ruud ter Weijden en – haar grootste succes – De Ojevaarsjo en Dierenmanieren, het laatste samen met Martin Gaus.

BSR Agency

14 oktober - Robbie Coltrane a.k.a. Hagrid (72)

Robbie Coltrane, echte naam Anthony Robert McMillan, was een Schots acteur en komiek. In 2001 had hij een belangrijke rol in de film From Hell. Dat jaar kreeg hij ook de grote rol van halfreus Rubeus Hagrid in de Harry Potterfilmreeks. Voor zijn bijdrage aan Harry Potter en de Steen der Wijzen werd hij in 2002 genomineerd voor de BAFTA Award voor beste mannelijke bijrol.

BSR Agency

8 november - Pierre Kartner a.k.a. Vader Abraham (87)

Petrus Antonius Laurentius (Pierre) Kartner, artiestennaam Vader Abraham, was een Nederlandse zanger, componist en producer van amusementsliedjes. Kartner had solo-hits als Vader Abraham met onder andere In de C-klasse, In 't kleine café aan de haven en 't Smurfenlied. De grote klapper maakte hij pas in 1970 toen Corry en de Rekels wekenlang in de hoogste regionen van de hitlijst stonden met zijn compositie Huilen is voor jou te laat.

BSR Agency

14 december - Han Peekel (75)

Han Peekel was een Nederlands televisieproducent, radio- en televisiepresentator, producent, schrijver en spreker. Peekel werd in Nederland bekend door zijn werkzaamheden voor televisie; hij heeft meer dan vierduizend tv-programma's geproduceerd.

23 december - Maxi Jazz (65)

Maxwell Fraser, beter bekend onder zijn artiestennaam Maxi Jazz, was een Brits rapper, dj, songwriter en muzikant; hij werd bekend als frontman van de dancegroep Faithless.

25 december - John Leddy (92)

Johannes Nicolaas (John) Leddy was een Nederlands acteur. Hij verkreeg landelijke bekendheid door zijn rollen als Jan Engelmoer in de televisieserie De kleine waarheid en als Koos Dobbelsteen in Zeg 'ns Aaa.

29 december - Pelé (82)

Pelé, bijnaam van Edson Arantes do Nascimento, was een Braziliaans voetballer. In zijn carrière won Pelé vele grote prijzen, waaronder driemaal het WK met het Braziliaans elftal. Mede dankzij deze drie wereldtitels, zijn enorme talent, beheersing van alle onderdelen van het spel en mentaliteit wordt Pelé door velen als een van de beste voetballers aller tijden gezien.

Deze dingen wil je niet missen

Deze dingen wil je niet missen

Meer over
Delen

Reacties

Reacties