BIOS uitlezen...
Amerikaanse vliegveldmedewerker laat zich niet zomaar van "misgendering" beschuldigen Virals
Auteur
27/12/2023 11:30

Amerikaanse vliegveldmedewerker laat zich niet zomaar van "misgendering" beschuldigen


Hij lijkt er helemaal klaar mee te zijn!

Een woord waar de meeste mensen een jaar of 10 geleden nog nooit van hadden gehoord is "misgendering". Oftewel, een man een vrouw noemen en andersom, al dan niet per ongeluk. Een van de bekendste voorbeelden is de virale video waarin een transgender in een videotheek uit zijn dak gaat, daarbij de tekst "It's MA'AM!" roepend.

Het is natuurlijk ook lastig in te schatten hoe je iemand noemt die overduidelijk mannelijke kenmerken heeft maar wel een jurk draagt, en dat gaat dan ook wel eens mis. Zo ook op het Amerikaanse vliegveld LaGuardia (New York), alleen liet de medewerker van Delta Airlines aldaar zich niet beschuldigen en dreigde hij zelfs de persoon te verwijderen als deze stennis bleef trappen.

Het gaat hierbij overigens om de trans-activist Tommy Dorfman, een vriend van de inmiddels wel bekende Dylan Mulvaney, die de medewerker zou willen exposen en de video op TikTok zette met het bijschrift:

when you try to advocate for yourself at @delta and are met woth even more transpbobia and threats of being arrested at laguardia. tristan, the employee, said he was fine with me posting this. didnt realize it was condescending to flag a human rights violation after another employee misgendered me incessantly.

Dat ging minder lekker dan verwacht, want veel volgers vinden dat Tommy hier zelf aan het pesten is en dat ze hier misbruik van haar gender zou maken om ophef te creëren.

Dit is Tommy Dorfman

Deze dingen wil je niet missen

Deze dingen wil je niet missen

👀 Gezocht: parttime webredacteur die het (nog) beter kan dan wij. Heb je tijd over? Stuur ons een mailtje.
Meer over
Delen

Reacties

Reacties