BIOS uitlezen...
Peter Gillis raakt belangrijkste vakantiepark kwijt vanwege "mogelijke criminele doeleinden" Nieuws
Auteur
06/12/2023 12:34

Peter Gillis raakt belangrijkste vakantiepark kwijt vanwege "mogelijke criminele doeleinden"


Vakantiepark Prinsenmeer moet per direct op slot

Een keiharde klap voor Peter Gillis: zijn vakantiepark Prinsenmeer moet per direct dicht. Dit is te wijten aan nieuwe regelgeving in de gemeente Asten, die vorig jaar werd ingevoerd. Deze regels vereisen dat Gillis, die het park 37 jaar geleden kocht, nu een vergunning nodig heeft om open te blijven. Voor het verkrijgen van deze vergunning is een Bibob-toets nodig, waarbij wordt gecontroleerd of er geen risico is dat de vergunning gebruikt wordt voor illegale activiteiten zoals witwassen.

Peter slaagde niet voor deze toets. Hoewel de redenen voor de weigering van de vergunning vertrouwelijk zijn, hebben eerder vijf burgemeesters in een interview hun frustratie geuit over de ondernemer, die zij beschuldigen van het stelselmatig overtreden van regels. Een lopend onderzoek van de Fiod naar vermeende belastingfraude door de ondernemer speelt mogelijk ook een rol.

Kassa deed al eerder onderzoek naar de hygiëne in de parken

Iedereen moet vertrekken

De beslissing van de gemeente Asten heeft ernstige gevolgen voor bezoekers en bewoners van het park. Alle recreanten en mensen die illegaal op het park verblijven, moeten voor aankomende zaterdag vertrekken. De burgemeester van Asten erkent de moeilijkheid voor de bewoners om snel een nieuwe verblijfplaats te vinden en meldt dat er een besluit over handhaving in januari zal volgen.

Eerder werden in andere parken al horeca- en milieuvergunningen ingetrokken, en nog eens vier gemeenten (een in Brabant, drie in Limburg) willen een exploitatievergunning van Gillis eisen. De verwachting is dat hij dan ook in die gemeenten niet door de Bibob-toets komt en de parken uiteindelijk op slot gaan. Peter heeft ondertussen zelf gereageerd:

Ik ben zwaar teleurgesteld en met mij meer mensen, heel veel medewerkers bijvoorbeeld. We zitten vlak voor kerst. Maar we gaan nu eerst de stukken bestuderen met de juristen, het was een hele pak papier.

Of hij in beroep gaat is tot zover onbekend.

Trending vandaag

Trending vandaag

Meer over
Delen

Reacties

Reacties