Dronebeelden laten zien hoe het Israëlische festivalterrein er na de aanval van Hamas uitziet Nieuws
Auteur
09/10/2023 10:25

Dronebeelden laten zien hoe het Israëlische festivalterrein er na de aanval van Hamas uitziet


In de ochtend van 7 oktober begon Hamas een ongekend bloedige aanval op Israël, waarbij minstens 300 doden zijn gevallen. Daarbij sloeg de militante Palestijnse beweging ook toe op een muziekfestival, waarbij minstens 250 bezoekers zouden zijn omgekomen.

Gewapende Hamas-strijders kwamen met gemotoriseerde paragliders het festival binnenvallen, maar door de muziek werden de motoren en het alarm door de bezoekers niet gehoord. Inmiddels zijn er dronebeelden van hoe het festivalterrein er nu uitziet en zoals verwacht zijn die haast post-apocalyptisch te noemen.

Dansen tot minuten voor de aanslag

Op andere beelden is te zien hoe nietsvermoedende feestgangers volledig uit hun dak stonden te gaan toen de paragliders in de lucht aan kwamen zweven. Toen eenmaal duidelijk werd dat er íets aan de hand was slenterden mensen in eerste instantie rustig richting de uitgang, nog geen enkel idee van de slachting die enkele minuten later plaats zou vinden. 

Gijzelaars als ruilmiddel

Inmiddels is Israël een tegenoffensief begonnen en vuurt met raketten op Palestijnse doelen, maar ook Hamas blijft aanvallen. Bronnen melden dat er in totaal al zo'n 1.100 doden zijn gevallen. Ook zou Hamas meer dan 100 gijzelaars hebben meegenomen, waaronder gehandicapten, bejaarden en kinderen. Vermoed wordt dat zij gebruikt gaan worden als ruilmiddel.

Uitgelichte artikelen

Uitgelichte artikelen

Meer over
Delen

Reacties

Reacties